Macula-degeneratie de wereld uit!

Uw donatie is van groot belang, want macula-degeneratie is de belangrijkste oorzaak van slechtziendheid in Nederland, en daar móet wat aan gedaan worden.

Gezondheidszorg

Created by :

MaculaVereniging

Location:

Utrecht, Nederland

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.
Uw donatie is van groot belang, want macula-degeneratie is de belangrijkste oorzaak van slechtziendheid in Nederland, en daar móet wat aan gedaan worden!

Wat is macula-degeneratie?


Macula-degeneratie (MD) is een verzamelnaam voor veel aandoeningen. De meest voorkomende vorm is Leeftijdgebonden macula-degeneratie (LMD). De eerste symptomen uiten zich vanaf het 55-ste levensjaar, maar niet bij iedereen op dezelfde manier. Sommige mensen zien een wazige of donkere vlek, die overal zit waar je naar kijkt. Bij anderen openbaart LMD zich door vervormingen van het beeld. Ook het verloop van LMD kan verschillend zijn. In de meeste gevallen (de zogenaamde droge vorm) verloopt het proces langzaam. Dat maakt het voor veel mensen moeilijk aan te geven wanneer het slechter zien is begonnen. In andere gevallen (de natte vorm) kan het proces snel gaan. Van de ene op de andere dag ontstaan vervormingen in het beeld, waarna ook de gezichtsscherpte sterk afneemt.


Er is ook een erfelijke vorm van macula-degeneratie: Juveniele macula-degeneratie (JMD). Dit type MD dient zich op jonge leeftijd aan, is erfelijk en openbaart zich in verschillende vormen waarvan de ziekte van Stargardt de meest bekende is. Hoe macula-degeneratie ontstaat kunt u lezen op www.maculavereniging.nl.

Het doel van de MaculaVereniging?


Met uw steun kan de missie en visie van de MaculaVereniging: Macula-degeneratie (MD) de wereld uit" gerealiseerd worden


  • Vergroten van de bekendheid van en over MD in Nederland
  • Bevorderen van een tijdige diagnose
  • Toegang tot de beste medische behandeling en hulpmiddelen
  • Waarborgen van optimale zorg en ondersteuningHoe kunt u de MaculaVereniging helpen haar missie en visie te verwezenlijken?


Overheidssubsidies worden geminimaliseerd maar de kosten blijven stijgen. Dit betekent meer zelf investeren in de kwaliteit en de diensten van de MaculaVereniging. Daarom hebben we uw hulp nu meer dan nodig. U kunt ons steunen door te doneren aan de MaculaVereniging. Hoe u dat kunt doen?


  • Door via de doneerknop eenmalig geld over te maken aan de MaculaVereniging
  • Door het doen van een periodieke schenking. Voor periodieke giften die u ten minste vijf jaar doet aan een door de fiscus erkende ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) geldt geen drempel een geen maximum voor wat betreft de aftrek van inkomstenbelastingen
  • Door de MaculaVereniging op te nemen in uw testament

 

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met het landelijk bureau van de MaculaVereniging, telefoon: 030-298 07 07.