Maatschappij   

Created by :

Axel Mazolo

Location:

Kinshasa, République démocratique du Congo

De huisvestingscrisis in de Democratische Republiek Congo aanpakken

Het project :


Land van uitvoering van het project: Democratische Republiek Congo


Locatie: Kinshasa


Lokale context waarin het project plaatsvindt:


Groene appartementen tegen de woningcrisis


De DRC kampt met een enorm woningtekort en een groot deel van de bevolking heeft nog steeds geen toegang tot elektriciteit en sanitaire voorzieningen.


Een golf van snelle verstedelijking heeft miljoenen Congolezen gedwongen in sloppenwijken en kraakpanden te wonen, aangezien de bevolking van het land sneller groeit dan de capaciteit om nieuwe woningen te bouwen. Vandaag leeft meer dan 80% van de Congolezen in onhygiënische omstandigheden en velen van hen hebben geen elektriciteit.


De uitdagingen van de bouwsector omzetten in ontwikkelingskansen


Dorpshuizen in de provincies zijn traditioneel gemaakt van stokken met lemen muren en rieten of grasdaken; ze kunnen rond of rechthoekig van vorm zijn. Ons project beoogt in het bijzonder dat de oude houten huizen van twee verdiepingen worden vervangen door constructies die grotendeels uit betonblokken bestaan, met daken van golfplaten of asbestcement. De bouw zal in grote steden worden gecontroleerd en ontwerpen zijn onder voorbehoud van goedkeuring.


De situatie zou kunnen verbeteren dankzij ons project dat als doel heeft huisvesting te bieden aan mensen die anders geen toegang zouden hebben. De vereniging wil de levensomstandigheden van de lokale bevolking verbeteren door betaalbare huizen te bouwen, met betrouwbare bronnen van hernieuwbare energie, schoon water en voorzieningen om recycling te bevorderen.


Onze vereniging werkt aan de bouw van een nieuwe woonwijk, bestaande uit bijna 60 wooneenheden waaronder studio's en woningen met één of twee slaapkamers. Er wordt aangetoond dat veel factoren de toegang tot het eigenwoningbezit in het land beperken. Onder hen de hoge prijs van bouwgrond, gebrek aan financiering, exorbitante rentetarieven, hoge materiaalkosten en bouwkosten, evenals wachttijden voor het verkrijgen van landtitels.


We proberen de levensomstandigheden van de Congolezen te verbeteren


Er zijn maar weinig vastgoedontwikkelaars die willen investeren in betaalbare woningen vanwege krappe winstmarges. We merkten dat er een specifieke behoefte was en vonden een manier om snel, goedkoop en met respect voor het milieu kwalitatief goede woningen te bouwen.


We proberen het goede voorbeeld te geven en de levensomstandigheden van de Congolezen te verbeteren, met eenvoudige en duurzame huisvesting. We pakken zeer complexe structurele problemen aan en bieden eenvoudige oplossingen. Je moet huis voor huis vooruit gaan. Daarom gaan we compacte, zelfkoelende woningen ontwerpen en bouwen met stromend water en zonne-energie. Het is een natuurlijke en innovatieve manier om de opwarming van de aarde tegen te gaan.


Om dit te doen, zullen we beginnen aan bioklimatologische architectuur. Dit bestaat uit het ontwerpen van woningen die zijn aangepast aan het klimaat door terug te keren naar oude bouwprincipes zoals wegblijven van de zon, regen en insecten, maximale ventilatie en natuurlijk licht, het huis in goede staat brengen. Beschutting tegen overstromingen en, indien mogelijk, opvang regenwater. Het water komt uit grondwater, dankzij een pomp op zonne-energie.


Bovendien zullen ontwikkelaars, als onderdeel van de goedkeuringsvoorwaarden, verkeerslichten moeten installeren om het verkeer te verbeteren, grindwegoppervlakken met asfaltoppervlakken te verbeteren en trottoirs te installeren.

De Congolezen hebben het beste klimaat ter wereld, maar hun gebouwen zijn oververhit, teruggetrokken en donker geworden, waardoor ze gedwongen zijn om ventilatoren en airconditioners te gebruiken. We moeten gebouwen bouwen die zijn aangepast aan het klimaat en niet andersom.


€ 0 of € 200.000
0% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.