Created by :

Loek Van Meurs

Location:

Haarlem, Nederland

Connected to:

Minke voor Rood

Loek voor ROOD

Motivation

In Nederland overlijden nog steeds mensen aan de ziekte van Lyme na een tekenbeet. Het UMC-A en Radboud UMC doen onderzoek om dit in de toekomst te voorkomen. Hier is geld voor nodig. Met ruim 100 personen gaan we op 30 september 10 kilometer hardlopen tijdens de halve marathon Haarlem. Www.roodvooraltijd.nl

DONEER VOOR VERBETERING VAN DE DIAGNOSTIEK VAN DE ZIEKTE VAN LYME


Samen met mijn hockeyteam willen we geld ophalen voor dit onderzoek. Laurens (Rood),  een vriend van een teamgenoot is overleden aan de gevolgen van de ziekte van Lyme.


Met de huidige Nederlandse testmethoden is het erg moeilijk om Lyme te detecteren. In Duitsland doen ze cellulaire testen en die zijn een stuk nauwkeuriger. Deze testen zijn in Nederland nog niet wetenschappelijk onderzocht op validiteit en ze worden daarom niet toegepast. Veel (potentiële) patiënten wijken uit naar Duitsland, maar als daar de juiste diagnose gesteld wordt via cellulair onderzoek, zijn ze nog nergens. De Nederlandse verzekeraar geeft nul op rekest want het onderzoek is niet gevalideerd. 


Actie! 

Daar gaan het Amsterdamse UMC en het Radboud UMC gelukkig iets aan doen. Onder de hoopvolle naam 'Victory' voeren ze een validatie studie uit. Wanneer de tests als betrouwbaar gevalideerd worden kunnen ze, vergoed door verzekeringsmaatschappijen, ook in Nederland ingezet worden. Een enorme kans om chronische Lyme in een vroeg stadium voor patiënten te voorkomen. 


Hoe zamelen wij geld in? 

Er is nog 50.000 euro nodig voor het onderzoek. Wij, gaan dat ophalen. Hoe? In een peloton van nu al 125 hardlopers rennen wij 10KM van de halve marathon van Haarlem. Allen in KNALROOD 'Roodvooraltijd' shirt. We rennen met elkaar de hele afstand en komen als vriendenclub de finish over. Iedereen commiteert zich om minimaal 250 euro op te halen, dan schiet het al op. Het overige bedrag zoeken we bij Haarlemse ondernemers met een Rood hart. 


Laurens (Rood)

Laurens had zelf altijd een tekentrekker op zak. Zodat hij mensen kon helpen het beestje te verwijderen en hen indien nodig naar een ziekenhuis kon sturen. 


Op deze manier zetten wij zijn missie voort en zorgen we dat minder mensen het akelige verhaal van onze vriend Laurens hoeven te herleven. Steun door hier een donatie te doen of schrijf je in voor de run op: 

www.roodvooraltijd.nl (Ook voor meer informatie over het Victory onderzoek)


Laurens Mulder, 'Rood' voor zijn vrienden leed aan chronische vorm van de ziekte van Lyme. Door te late erkenning van zijn klachten, is de juiste diagnose te laat gesteld. Nu na het onverwachte overlijden zetten de vrienden van Laurens de strijd tegen de ziekte van Lyme voort. Voor meer info roodvooraltijd.nl
€ 342 of € 350
97.7% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.

Angélique 3 years ago
Dank je wel! Groet Loek
€10
Jessica 3 years ago
Bedankt Jessica. Groetjes Loek
€15
Ina 3 years ago
Ari en Ina bedankt! Groetjes Loek
€25
Lize 3 years ago
€7
Angélique 3 years ago
Dank je wel! Groet Loek
€10
Jessica 3 years ago
Bedankt Jessica. Groetjes Loek
€15
Ina 3 years ago
Ari en Ina bedankt! Groetjes Loek
€25
Lize 3 years ago
€7