Leren over de gevaren van slaapapneu!

Leren over de gevaren van slaapapneu!

Maatschappij

Created by :

Leren over de gevaren van slaapapneu!

Location:

Netherlands, Netherlands

€ 0 of € 1.500
0% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Hallo! Mijn naam is Alex. En ik ben 32 jaar oud. De reden dat ik deze actie start is omdat ik graag andere mensen bewust zou willen maken van de gevaren van snurken en apneu.

Zelf heb ik 4 jaar geleden te horen gekregen dat ik een hele ernstige vorm van slaapapneu had. Het is een proces geweest wat steeds erger is geworden. In de tussentijd heeft het mijn lichaam kapot gemaakt. Dit uitte zich in oververmoeidheid, vergeetachtigheid, hartritmestoornissen, nierproblemen, overgewicht en andere kleinere bijkomstige problemen.

De slaapapneu manifesteerde zich bij mij op de volgende manier. Het slaaponderzoek wat ik heb gehad toonde aan dat ik gemiddeld 66 x per uur stopte met ademen. Dat is extreem vaak. Let wel, dit is een gemiddelde. De pieken van mijn stops lagen op 90 seconden. 90 seconden stoppen met ademen, nadat je net hebt uitgeademd. Probeert u het eens!? U kunt zich voorstellen dat dit, in combinatie met een zuurstofniveau van 70%, desastreuze gevolgen heeft voor een mensenlichaam.

Het is een uitermate vervelende periode geweest in mijn leven. Mede omdat ik er mijn nieuwe baan door ben kwijtgeraakt. En ook al waren mijn kersverse vrouw en ik samen sterk had het ook een negatieve invloed op onze relatie. Gelukkig ben ik goed geholpen. En ben ik ontzettend dankbaar dat ik er helemaal van af ben. Mijn keelamandelen zijn verwijdert, en mijn huich is gehecht. Nu is er voldoende ruimte in mijn keel zodat ik snachts kan blijven ademen.

In Nederland is apneu, maar ook snurken, een zwaar onderschat probleem. Vele ziekenhuizen herkennen of onderkennen de problematiek niet. En dat is kwalijk. Ik hoop mensen zelf bewuster te maken. Want het komt vaak voor. Om deze reden wil ik andere mensen gaan informeren over de gevaren van apneu maar ook van snurken. Dit wil ik gaan doen door een vlog, en het schrijven van een blog. En hiervoor heb ik een aantal middelen nodig. De computer die ik heb voldoet helaas niet om volwaardige video's te kunnen maken. Daarnaast beschik ik ook niet over camera apparatuur. Met het geld wat ik nodig heb zou ik een nieuwe computer willen kopen zodat ik wel video's kan maken. En daarnaast wil ik een degelijke go pro camera kopen om deze video's werkelijkheid te kunnen maken. Indien gewenst kan ik een budget laten zien om aan te geven dat ik geen overbodige spullen aanschaf. Ik heb ongeveer zo'n €1700 nodig voor alle materialen en verwachte kosten. Ik hoop €1500 bij elkaar te krijgen, de rest leg ik zelf bij. Ik hoop dat jullie mij willen helpen. Ik dank jullie alvast heel hartelijk! Alex