Leontienhuis

MMSF kandidaten samen in ACTIE met jou en Leontien van Moorsel voor het Leontienhuis!

Gezondheidszorg

Created by :

Leontienhuis

Location:

Netherlands, Netherlands

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Miss and Mr. Sport & Fashion kandidaten in actie met Leontien van Moorsel!
Melissa Heisterkamp, kandidate MMSF helpt het Leontienhuis, help jij ook mee? 

"Giving is not just about making a donation. It's about making a difference. "

De kandidaten van het nieuwe televisieprogramma Miss and Mr. Sport and Fashion komen samen in ACTIE met Leontien van Moorsel, en iedereen die zich aanmeld voor het inzamelen van geld voor het Leontienhuis en de spinningsactie op 9 april!

''Miss and Mr. Sport & Fashion''
In dit televisieprogramma is de zoektocht naar de meest fitte, fashionable en mooiste man en vrouw van Nederland gestart. Maar bij deze titel gaat het meer om dat - hoe mooi ben jij van binnen? Zoals Leontien dat zei. 
En daarom zetten wij ons in voor het Leontienhuis! Een goed doel dat de aandacht verdient, die het nodig heeft - juist nog meer in deze tijd van Social Media en zijn invloeden..

Afgelopen zaterdag was er een ontmoeting met de kandidaten van MMSF en Leontien van Moorsel. En dit maakte een hoop emoties bij een ieder van ons los.  Niemand had verwacht dat mensen met een eetstoornis een probleem is die nog steeds heel veel voorkomt; en soms nog dichterbij is dan we ons beseffen.

Het Leontienhuis
Het Leontienhuis is voortgekomen uit de persoonlijke ervaring met eetstoornissen van ex-wielrenster Leontien Zijlaard-van Moorsel. Jarenlang heeft zij thuis vanaf de ‘keukentafel' mensen geholpen. Haar grote droom was een inloophuis voor jonge mensen met een eetstoornis en hun naasten. Deze droom is nu werkelijkheid geworden.
Het Leontienhuis wil de kwaliteit van het leven van de mensen met een eetstoornis en hun naasten verbeteren. Daarnaast wil het Leontienhuis mensen met eetstoornis motiveren richting herstel en(hernieuwde) deelname aan de maatschappij. Ervaringsdeskundigheid is de basis van de ondersteuning door vrijwilligers die zelf hersteld zijn van een eetstoornis. 

De inloophuizen zijn volledig afhankelijk van donaties en giften en ontvangen geen subsidies van de overheid.
Door samen in actie te komen voor het Leontienhuis willen we het bestaan van het probleem, maar ook de hulp die er is met het Leontienhuis kan worden geboden, onder de aandacht brengen. Tevens willen wij een bijdrage leveren aan het voortbestaan van het Leontienhuis.

Wat doen we om geld in te zamelen?

1. Spinningsactie
Op zondag 9 april is er een Spinnings-actie waarbij we met alle kandidaten en sponsoren; vrienden;vriendinnen; familie en wie ook maar wil, indoor spinnen voor het goede doel. Tot en met vrijdag kun jij je aanmelden om mee te fietsen. Zondag a.s. zal er tijdens de actie opnames worden gemaakt die worden laten zien tijdens de Grande Finale van MMSF 29 april op RTL5.

Maaaar tot en met 29 april zal er geld ingezameld worden. Het ingezamelde bedrag zal dan ook bekend worden gemaakt tijdens deze finale! 

2. Geldinzamelactie
Voor de mensen die 9 april niet aanwezig kunnen zijn, maar wel hun steentje willen bijdragen hebben we tal van andere mooie inzamelacties.  Met slechts een donatie van 2,50 euro en de social media actie te delen op jou pagina, draag jij niet alleen bij aan het voortbestaan van het Leontienhuis, maar maak je ook kans op een sportieve prijs! 

Het Leontienhuis onder de aandacht brengen.. begint bij JOU! 

Sla die euro-knaller bij de McDonalds over, draag je steentje bij en maak kans op een leuke prijs!  
\Samen staan we sterker dan alleen,  en dit geldt ook voor de jongens en meiden met een eetstoornis..