€ 1.256 62.8%
from € 2.000
closed

Share page on:

Op 4 november 2018 sta ik met 39 andere runners aan de start van de NY Marathon om samen 1688 km te lopen voor Burma's children. Een sportieve uitdaging die ik graag aan ga! Maar ook de mogelijkheid geeft om jouw aandacht te vragen voor de humanitaire crisis onder de Rohingya, veroorzaakt door het Birmese leger.


De Rohingya, een grotendeels islamitische etnische minderheid in Birma, wordt wel de ‘meest vervolgde minderheid ter wereld’ genoemd. Sinds augustus vorig jaar zijn meer dan 700.000 Rohingya’s, waarvan zestig procent kind, naar Bangladesh gevlucht om te ontsnappen aan de gewelddadige aanvallen van de Birmese regering. Hier leven de vluchtelingen in erbarmelijke omstandigheden in overvolle, onhygiënische, eigenhandig opgezette kampen. Veel jonge

kinderen zijn ernstig ondervoed, basiszorg voor moeders en baby's ontbreekt en steun voor traumaverwerking is hard nodig. Daarnaast zijn veel kinderen slachtoffer geworden van mensensmokkel en seksueel geweld.


Human Rights Watch ondersteunt de Rohingya in Bangladesh met voedsel en medische hulp. Ook verricht de organisatie onderzoek naar de schendingen en verzamelt bewijs tegen de daders. Human Rights Watch is voor de uitvoering van haar activiteiten afhankelijk van de steun van particuliere donateurs en stichtingen. Daarom zamel ik geld in voor Human Rights Watch, zodat zij hun activiteiten kunnen doorzetten.


Kom ook in actie en draag bij aan een betere toekomst voor Birma's kinderen door een donatie, groot of klein, te doen. Veel dank voor je hulp!