Created by :

Leonie Broeders

Location:

New York City, Verenigde Staten

Run for Burma's children - Leonie

Motivation

Op 4 November ren ik de NY marathon samen met 39 andere runners. Naast het trainen voor het succesvol afleggen van de 42 km, probeer ik zoveel mogelijk geld op te halen voor het werk dat Human Rights Watch doet ter bescherming van de Rohingya kinderen in Birma. Help jij mee?

Op 4 november 2018 sta ik met 39 andere runners aan de start van de NY Marathon om samen 1688 km te lopen voor Burma's children. Een sportieve uitdaging die ik graag aan ga! Maar ook de mogelijkheid geeft om jouw aandacht te vragen voor de humanitaire crisis onder de Rohingya, veroorzaakt door het Birmese leger.


De Rohingya, een grotendeels islamitische etnische minderheid in Birma, wordt wel de ‘meest vervolgde minderheid ter wereld’ genoemd. Sinds augustus vorig jaar zijn meer dan 700.000 Rohingya’s, waarvan zestig procent kind, naar Bangladesh gevlucht om te ontsnappen aan de gewelddadige aanvallen van de Birmese regering. Hier leven de vluchtelingen in erbarmelijke omstandigheden in overvolle, onhygiënische, eigenhandig opgezette kampen. Veel jonge

kinderen zijn ernstig ondervoed, basiszorg voor moeders en baby's ontbreekt en steun voor traumaverwerking is hard nodig. Daarnaast zijn veel kinderen slachtoffer geworden van mensensmokkel en seksueel geweld.


Human Rights Watch ondersteunt de Rohingya in Bangladesh met voedsel en medische hulp. Ook verricht de organisatie onderzoek naar de schendingen en verzamelt bewijs tegen de daders. Human Rights Watch is voor de uitvoering van haar activiteiten afhankelijk van de steun van particuliere donateurs en stichtingen. Daarom zamel ik geld in voor Human Rights Watch, zodat zij hun activiteiten kunnen doorzetten.


Kom ook in actie en draag bij aan een betere toekomst voor Birma's kinderen door een donatie, groot of klein, te doen. Veel dank voor je hulp!


Run for Human Rights Watch 2018 steunt Human Rights Watch met de Run for Rohingya.

Run for Rohingya

Run for Human Rights Watch 2018 steunt Human Rights Watch met de Run for Rohingya. In aanloop naar de marathon van New York, die wij op 4 november 2018 zullen lopen, zamelen wij met een groep van 40 renners zo veel mogelijk geld in om Human Rights Watch te helpen bij het ongelooflijk belangrijke werk dat zij doen om de Rohingya Crisis wereldwijd in kaart te brengen en deze bevindingen onder de aandacht te brengen bij beleidsmakers en de media. Help ons met Run for Rohingya! Hiermee help je Human Rights Watch met hun werk om deze schendingen in mensenrechten te voorkomen.
€ 1.256 of € 2.000
62.8% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.

Debora 3 years ago Succes zondag Leonie!
€25
Merel 3 years ago
€20
Anna 3 years ago
€25
Di 3 years ago
€15
Debora 3 years ago Succes zondag Leonie!
€25
Merel 3 years ago
€20
Anna 3 years ago
€25
Di 3 years ago
€15