Natuur & milieu   

Created by :

Extinction Rebellion Nederland

Location:

Netherlands, Netherlands

XR Nederland Lenterebellie

De politiek moet wakker worden geschud.

Bosbranden, smeltende gletsjers, ontdooiende permafrost. De temperatuur stijgt en de politiek komt maar niet in beweging. Met de komende verkiezingen en de vorming van een coalitie is dit dé tijd om van ons te laten horen. Het moet anders!

 

We gaan van 26 februari tot 16 april corona-proof de straat op om actie te voeren tijdens een zes wekenlang durende rebellie. Vóór de verkiezingen om te eisen dat de klimaat- en ecologische noodtoestand wordt uitgeroepen en om het verlies van de bio diversiteit aan de orde te stellen. Tijdens de formatie van het kabinet komen we in actie om een ministerie van Klimaat en Milieu, een aanscherping van de klimaatwet en een einde aan de fossiele subsidies te eisen. Daarnaast willen we ook dat er Ecocide wet komt, wat het vernietigen van de natuur strafbaar zal maken. En uiteraard zullen we ook weer de noodzaak van een burgerberaad aangeven.

 

We hebben nog wat geld in kas, maar hebben voor de komende rebellie nog € 50.000 nodig. Help ons de voorjaarsrebellie tot een succes te maken. Doe mee en/of doneer.

 

Jouw donatie heeft impact op het succes

Wij zijn 100% afhankelijk van de vrijgevigheid van donoren. 

Alle donaties worden beheert door Stichting Vrienden van XR. Deze stichting heeft een ANBI-status en donaties zijn dus aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Dat geldt ook voor periodieke schenkingen gedurende minimaal vijf jaar.

Mocht je maandelijks willen overmaken dan zijn wij daar heel blij mee, het geeft ons meer zekerheid en daardoor kunnen wij doorgaan met actievoeren voor een leefbare wereld.

 

Enkele voorbeelden wat jou donatie voor ons betekent:

€ 25        1000 eco flyers

€ 50        set blokken voor het bedrukken van XR prints op vlaggen en shirts

€ 100      huur locatie voor een introductietalk voor nieuwe rebellen

€ 250      3 grote banners voor grote acties

€ 500      een maand huur voor een ruimte voor voorbereiding (kunst)acties

€ 1.000   podium en voorzieningen die nodig zijn tijdens grote acties

 

Elke donatie, hoe klein die ook mag zijn, is van vitaal belang en wordt door ons zeer op prijs gesteld. Door te doneren maak je onze acties mogelijk, waarmee wij de overheid steeds meer overtuigen haar verantwoordelijkheid te nemen en met een scherp klimaatbeleid te komen!


Bent je geïnteresseerd om onze beweging op lange termijn te steunen? Dan kan je hier een overeenkomst afsluiten en als dank voor je geweldige loyaliteit ontvang je belastingvoordelen!

https://www.periodiekschenken.nl/extinction-rebellion 


Belangrijk: Als het niet lukt om via Whydonate.nl te doneren, kan je een directe overschrijving naar de volgende rekening sturen:

Stichting Vrienden van XR, IBAN: NL86 SNSB 0783 1486 74


Steun de opstand. De tijd dringt.

 

Wie is Extinction Rebellion

We zijn een veelzijdige groep met mensen die zich grote zorgen maken over de klimaatcrisis. We zijn ouders die de toekomst van hun kinderen verdedigen, maar ook jongeren en grootouders die opstaan voor een leefbare aarde.

Extinction Rebellion is de snelst groeiende geweldloze klimaat en ecologie beweging ooit. In minder dan twee jaar zijn we uitgegroeid van een kleine groep mensen tot een internationale, competente en krachtige beweging in meer dan zeventig landen en duizend steden.

 

Waarom we bestaan

Over de hele wereld zien we de ondergang van hele ecosystemen, we zien steeds omvangrijkere bosbranden, extreem weer en mislukte oogsten. We koersen af op een temperatuurstijging van 3 graden in 2100 en we hebben nog maar een paar jaar om daar wat aan te doen. En een vaccin tegen klimaatopwarming is er niet. Nederlandse rechters hebben geoordeeld dat de overheid meer moet doen om haar burgers te beschermen. Toch weigert onze regering om het noodzakelijke beleid te voeren. 

 

Wat we doen

We organiseren creatieve, vreedzame en soms ontregelende acties om druk te zetten op onze regering om de nodige maatregelen te nemen. Waarom doen we dat op deze manier? Omdat de geschiedenis leert dat burgerlijke ongehoorzaamheid een zeer effectieve manier is om radicale en snelle veranderingen tot stand te brengen.

 

Waar we je donatie aan besteden

Bijna al het geld besteden we aan acties, trainingen, communicatie, huur van ruimten en actiematerialen zoals podia of tenten. Minder dan 15% wordt besteed aan vrijwilligersvergoedingen voor levensonderhoud. Dit is een compensatie voor enkele rebellen die niet in staat zijn om een minimum inkomen te verwerven omdat zij zich bijna full time inzetten voor Extinction Rebellion.

Van alle donaties gaat 10% naar Global Support, de internationale tak van Extinction Rebellion. Dit geld wordt besteed aan de ondersteuning van andere nationale groepen in minder welvarende landen, die grote moeite hebben om de benodigde middelen binnen te krijgen

 

Bedankt voor je steun

 

Met liefde en solidariteit

XR Nederland Fondsenwerving team

fondsenwerving@extinctionrebellion.nl

www.extinctionrebellion.nl

€ 8.380 of € 25.000
33.5% funded

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.

Anonymous 4 hours ago
€100
Anonymous 6 hours ago Goed bezig!
€25
MARIO 6 hours ago
€25
Anonymous 20 hours ago
€25
Anonymous 4 hours ago
€100
Anonymous 6 hours ago Goed bezig!
€25
MARIO 6 hours ago
€25
Anonymous 20 hours ago
€25