Created by :

IZB

Location:

Leimuiden, Nederland

Connected to:

Dabar-werk 2019

Leimuiden – De Drecht Team 2

Motivation

Het Dabar-team houdt zich voornamelijk bezig met het organiseren van allerlei activiteiten voor de jeugd. Het programma bestaat in de ochtend uit kinderwerk voor de jonge kinderen en in de middag is er vaak een groot buitenspel. De middag wordt afgesloten met de poppenkast en ‘s avonds is er jeugdsoos en avondsluiting.

Camping ‘de Drecht’ ligt in Leimuiden langs het prachtig slingerende riviertje de Drecht, waar – bij mooi weer – in gezwommen kan worden. De camping is gelegen in het noordelijk deel van Zuid-Holland in de onmiddellijke nabijheid van Alphen aan den Rijn en Leiden en ook niet ver van de kust. In de omgeving van de camping wordt veel watersport beoefend, onder meer op de Westeinder plassen, het Braassemermeer en de Kagerplassen.


De Drecht is een grote camping met ruim 300 standplaatsen voor met name vaste gasten, stacaravans met mensen die er al jaren komen en voornamelijk afkomstig zijn uit Amsterdam en Den Haag. Men kent elkaar vaak al jaren. De meeste gasten hebben een mooi tuintje rond de caravan en men verblijft er ook regelmatig in het voor- en naseizoen.

Dabar zendt christelijke jongeren uit om het geloof in Jezus Christus voor te leven en uit te dragen aan de campinggasten in Nederland en rust christelijke jongeren toe tot een missionaire levensstijl.

Stel je even voor: een vlog over hoogtepunten van jouw zomervakantie in 2019. Beelden van een volleybaltoernooi, een te gekke kinderclub, een zonnige vossenjacht; flarden van een gezellige bingo-avond, een gesprek op de late avond bij het kampvuur en een ontmoeting met een jongen die je heeft gevraagd met hem uit de Bijbel te lezen. Het filmpje sluit af met een serie shots van je teamleden, de jongeren met wie je twee weken twenty-four seven hebt opgetrokken.


Zo zou het kunnen zijn, als je je aanmeldt als vrijwilliger van Dabar. Je woont en werkt dan samen met 6-8 teamleden op een camping in Nederland. Samen organiseer je een afwisselend recreatieprogramma en je deelt je geloof met kids, jongeren en ouderen. Want dat is typisch Dabar: midden in het dagelijkse leven op de camping in woorden en daden getuige zijn van Gods liefde voor mensen die Hem (nog) niet kennen.


Ieder jaar zendt Dabar meer dan 400 jongeren uit naar meer dan 20 campings in Nederland. Uit de verhalen waar ze mee thuiskomen, hoor je vaak deze zinnen: ‘Het zijn intensieve weken, je gééft veel, maar je krijgt er minstens zo veel voor terug. Om twee weken op zo’n speciale manier ingeschakeld te zijn in dienst van het evangelie, geeft een boost aan je geloof.’


Dat klinkt je misschien gek in de oren. Maar het is precies zoals één van de vrijwilligers zei: ‘Je moet het doen, om het te ervaren!’€ 80 of € 1.000
8% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.

astrid 2 years ago
€25
Judith 2 years ago
€20
Hermelinde 2 years ago
€10
Anonymous 2 years ago
€15
astrid 2 years ago
€25
Judith 2 years ago
€20
Hermelinde 2 years ago
€10
Anonymous 2 years ago
€15