Laurien runs for Burma's children

Op zondag 4 november 2018 is het dan eindelijk zover. 42,195 kilometer zwoegen om uiteindelijk met een grote lach de finish te bereiken in New York! Deze uitdaging ga ik aan!

Sport

Created by :

Run For Human Rights

Location:

New York City, Verenigde Staten

€ 1.150 of € 2.000
57.5% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Run for human Rights Watch

Op zondag 4 november 2018 is het dan eindelijk zover. 42,195 kilometer zwoegen om uiteindelijk met een grote lach de finish te bereiken in New York! Deze uitdaging ga ik aan! En dat doe ik niet voor niets. Ik streep natuurlijk de marathon van New York van mijn bucketlist, maar daarnaast haal ik door het lopen van de marathon geld op voor de stichting Human Rights Watch.


Human Rights Watch zet zich wereldwijd in om mensenrechtenschending onder de aandacht te brengen bij media, politiek en de Verenigde Naties. De Rohingya is een etnische minderheidsgroepering die voornamelijk in Birma woont. Door de onstabiele politieke situatie is er in Birma een onveilige situatie ontstaan voor deze etnische minderheid. Duizenden doden en gewonden waren er het afgelopen jaar te betreuren, en velen ontvluchtte met gevaar voor eigen leven hun thuisland. Hiervan zijn veel jonge kinderen slachtoffer geworden. Human Rights Watch zet zich in Birma in. Onderzoekers zoeken naar bewijzen inzake misdaden tegen de mensheid, en hulpverleners bieden medische hulp. Om die hulp voort te kunnen zetten is geld nodig, en daar willen wij samen voor zorgen.


Steun jij mij om de finish in New York te halen? Mijn dank is groot!