€ 65 13%
from € 500
Still 56 day(s)

Share page on:

Lieve allemaal,


Waarom doe ik samen met Stichting Afrikaanse Albino's (SAA) mee met de 10 km tijdens de Marathon van Utrecht?

Op 12 mei wil ik samen met SAA extra aandacht vragen voor mensen met albinisme in Afrika. Sinds vorig jaar ben ik vrijwilliger bij SAA en zet ik mij samen met een enthousiaste groep vrijwilligers in voor een betere kwaliteit van leven voor vele mensen met albinisme in Afrika. Steun dit mooie doel zodat wij in de toekomst mensen met albinisme kunnen blijven steunen! 

 

Wie zijn wij?

Stichting Afrikaanse Albino’s zet zich sinds 2004 in voor mensen met albinisme in Afrika door zonnebrandcrème te transporteren naar diverse Afrikaanse landen. Daarnaast ondersteunt de stichting lokale projecten in Afrika waarbij ze zelf zonnebrandcrème produceren. 

 

Waarom is dit belangrijk?

Mensen met albinisme maken weinig tot geen pigment aan in hun huid, haren en ogen waardoor zij niet voldoende beschermd zijn tegen de UV-straling van de zon. Zonverbranding door overmatige zonexpositie geeft een verhoogd risico op huidkanker. Het is heel belangrijk om hen van zonnebrandcrème te voorzien, omdat dit vaak niet te verkrijgen is in Afrika. Door goede voorlichting over het gebruik van zonnebrandcrème te geven, naast de donaties, kunnen mensen met albinisme zich beschermen tegen de schadelijke effecten van UV-licht waarmee de kans op huidkanker aanzienlijk wordt verlaagd.

 

Bedankt!


Liefs,

Laura