Dieren   

Aangemaakt door :

Stichting De Kattenmand

Locatie:

, Nederland

LAAT SAARTJE NIET STIKKEN!!

Een alarmerende oproep die helaas op feiten is gebaseerd.

Saartje is op 31 augustus 2020 door een voorbijganger gevonden in een weiland in Brandwijk. Ze was toen een week of zeven oud. Het poesje had een ernstige vorm van niesziekte en haar ene oogje was beschadigd, volgens de dierenarts een gevolg van een te late behandeling van de niesziekte.


Eenmaal in ons kattenasiel De Kattenmand is Saartje meteen behandeld, maar ondanks een aantal antibioticakuren bleef ze kortademig. Desondanks ontwikkelde zij zich tot een actieve en vrolijke poes. Het geluk lachte Saartje toe. Ze kreeg samen met een ander poesje een liefdevol tehuis. Haar baasjes sluiten haar meteen in hun hart. Op 11 maart jl. ging ze naar de dierenarts om te worden gesteriliseerd. Groot was de schrik dat zij, nadat zij onder narcose was gebracht, dreigde te stikken. Het patiëntverslag van de dierenarts luidt als volgt: ‘het palatum molle is hypertrofisch verdikt en hangt in de orofarynx en sluit de luchtweg af. In gewoon Nederlands: de huig is dermate verdikt dat hij de luchtweg afsluit.

Daarmee is meteen een verklaring gegeven voor het feit dat Saartje altijd een snurkend geluid maakt. De dierenarts gaf het advies om het probleem door een gespecialiseerde dierenarts te laten verhelpen.


Saartje kon niet gesteriliseerd worden en is met een antisedan uit de narcose gehaald. We kunnen kiezen om alles zo te laten, Saartje doet het verder prima, maar dan kan zij niet gesteriliseerd worden. Ook kan zij in geval van nood geen (mogelijk levensreddende) operatie ondergaan. Navraag heeft geleerd dat er weinig dierenartsen zijn die Saartje kunnen behandelen. Uiteindelijk zijn we bij de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht terecht gekomen. De kosten van het vooronderzoek bedragen € 1.050 exclusief BTW. Daarbij komen dan nog de kosten van de operatie. Voor Saartjes eigenaar zijn deze kosten echt een brug te ver. Wat zou het mooi zijn als we haar blij kunnen maken met een bijdrage in de onderzoekskosten!


Saartje blijft er ondertussen heerlijk koel onder en gaat snurkend en wel samen met haar pleegzusje gewoon haar gangetje. Haar baasje is superblij met haar. Het is een schat van poes die normaliter nog een heel leven voor zich

heeft. Ze is immers nog geen jaar oud.


Bij voorbaat heel veel dank voor uw bijdrage.


Het team van De Kattenmand

€ 1.230

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.