Koller voor Rood

Onze gabber 'Rood' aka Laurens is niet meer onder ons. De ziekte van Lyme werd veel te laat ontdekt en dit had fatale gevolgen. Om het onderzoek naar deze ziekte te verbeteren zamelen we geld in voor het project Victory van het Radbout en AMC, via een sponsorloop op 30 september.Help jij mee door mij te sponsoren?

Gezondheidszorg

Created by :

Jan Koller

Location:

Haarlem, Nederland

Connected to:

Minke voor Rood
€ 467 of € 500
93.4% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Voorkom nog meer Lyme Leed en steun de actie van het AMC en het Radboud UMC.


1 tekenbeet met vele klachten tot gevolg.....De ziekte van Lyme....Het ongeluk voor Laurens was dat een juiste diagnose te laat kwam. Diagnosticeren van Lyme is moeilijk. Hij is zes jaar lang van onderzoek naar onderzoek gesleept. De bacterie had zich toen al chronisch in zijn organen genesteld. Vele jaren met pijn en klachten zouden volgen, met uiteindelijk een fatale afloop. Hoe was het gelopen als de juiste diagnose eerder was gekomen?


De testen in het buitenland zijn nauwkeuriger.

Lyme is te genezen als het in een vroeg stadium wordt ontdekt. Met de huidige Nederlandse testmethoden is het echter moeilijk om Lyme te detecteren. In Duitsland worden testen uitgevoerd, waarmee de ziekte eenvoudiger en in een vroeger stadium kan worden ontdekt. Deze testen worden in Nederland nog niet toegepast, omdat ze nog niet wetenschappelijk zijn onderzocht op validiteit. Veel patiënten wijken daarom uit naar Duitsland. Maar als daar de juiste diagnose wordt gesteld, dan zijn ze nog nergens. De Nederlandse verzekeraars vergoeden namelijk niets, zolang het onderzoek hier niet is gevalideerd.


Actie!

Daar gaan het Amsterdamse AMC en het Utrechtse Radboud UMC gelukkig iets aan doen. Onder de hoopvolle naam 'Victory' voeren zij een validatie studie uit. Wanneer de tests als betrouwbaar worden gevalideerd kunnen ze ook in Nederland worden ingezet én worden ze vergoed door de verzekeraars. Een enorme kans om chronische Lyme in een vroeg stadium voor patiënten te voorkomen.


Hoe zamelen wij geld in?

Er is nog 50.000 euro nodig voor dit onderzoek. Wij, zijn vrienden, gaan dat ophalen. Hoe? In een peloton van nu al 125 hardlopers rennen wij 10KM tijdens de Halve van Haarlem op 30 september. Allen in KNALROOD 'Rood voor altijd' shirt. We rennen met elkaar de hele afstand en komen als vriendenclub de finish over. Als lopers halen we geld op bij donateurs en sponsors. Dit geld gaat volledig naar Victory. Dus Steun jij mij? Steun jij Rood? Steun jij Victory? Druk dan op de oranje ‘doneer’ knop!


Laurens

Laurens had zelf altijd een tekentrekker op zak. Zodat hij mensen kon helpen het beestje te verwijderen en hen indien nodig naar een ziekenhuis kon sturen.

Op deze manier zetten wij zijn missie voort en zorgen we dat minder mensen het akelige verhaal van onze vriend Laurens hoeven te herleven. Steun door een donatie te doen via de 'doneer' knop. 


www.roodvooraltijd.nl (Ook voor meer informatie over het Victory onderzoek)