KNGF Geleidehonden

Wij geven mensen met een beperking meer zelfstandigheid met professioneel opgeleide honden.

Dieren

Created by :

KNGF Geleidehonden

Location:

Netherlands, Netherlands

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Van molletje naar geleidehond

Bij onze toegewijde fokgastgezinnen thuis komen de pups ter wereld; klein en weerloos, de eerste dagen zelfs blind. Maar straks zijn juist zij de ogen van en steun voor onze cliënten.

Spelen en een beetje leren

Na bijna 8 weken zit de taak van moederhond en het fokgastgezin erop en is het puppypleeggezin aan de beurt. In deze gezinssituatie brengen de honden hun eerste jaar door.

Het serieuze leven begint

Als de basiscommando’s goed aangeleerd zijn, zijn de jonge honden rond 14 maanden klaar voor school. Tijd om te leren hoe ze onze cliënten kunnen helpen een zelfstandig(er) leven te leiden.

Van single naar succesvol stel

En dan is het tijd voor het echte werk. Als de opleiding ten einde loopt, wordt er gekeken welke cliënt een ideale match vormt met de bijna afgestudeerde hond.

Brenger van zelfstandigheid

De honden brengen het grootste gedeelte van hun leven door bij de beperkte baas, die zij met hun speciale training meer zelfstandigheid en vrijheid geven.

Welverdiende rust

Bij een succesvolle carrière hoort een welverdiend pensioen. Onze honden doen hun werk met veel plezier, maar uiteindelijk mogen ook zij lekker luieren, wandelen en slapen op hun oude dag.