Kindervakantieproject 2017

1 op de 8 kinderen in Nederland groeit op in armoede

Maatschappij

Created by :

Rotaract Amsterdam

Location:

Netherlands, Netherlands

Connected to:

Rotaract Amsterdam
€ 0 of € 15.000
0% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Een op de acht kinderen in Nederland groeit op in armoede. Het gaat volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) om 421.000 kinderen, van wie er 131.000 deel uitmaken van een gezin dat langdurig van een laag inkomen moet zien rond te komen.

"Dat betekent dan op een schoolklas van zo'n dertig kinderen, er vier met armoede te maken hebben, van wie één langdurig", zegt hoofdeconoom Peter Hein van Mullingen van het CBS.

"Dat wil niet zeggen dat die kinderen honger lijden, maar wel dat ze lang niet altijd gezond eten", zei van Mullingen. Bovendien zit bijvoorbeeld sporten, muziekles of meegaan op schoolreisje er vaak niet in voor deze groep laat staan op vakantie.

Wij vinden dat alle kinderen recht hebben op een vakantiegevoel.

Daarom besloten wij vorig jaar om deze droom te verwezenlijken voor een aantal Amsterdamse kinderen en hun families die door financiele omstandigheden niet op vakantie kunnen. Als konden wij zo tien gezinnen de mogelijkheid bieden om geheel kosteloos een lang weekend weg te gaan. Zo konden zij lekker zorgeloos genieten als gezin van elkaar en samen een écht vakantiegevoel ervaren.

Wij kijken trots terug op afgelopen jaar

De gezinnen die afgelopen zomer met ons mee op vakantiegingen, waren ontzettend enthousiast. De reacties liepen uiteen van: "Een van de mooiste ervaringen van mijn leven!" tot aan: "Wat lekker dat we konden zwemmen, dat gaf een echt vakantiegevoel!". Daarom besloten wij dit jaar om weer een nieuwe groep kinderen met hun gezin een ovenvergetelijk weekend te bezorgen!

De organisatie is op dit moment weer in volle gang

Dit jaar streven wij ernaar om met maar liefst 26 kinderen (en hun gezinnen) in het eerste weekend van julie een weekendje te gaan uitwaaien aan het water. Met man en macht zijn wij op dit moment bezig om dit weekend tot in de puntjes voor te bereiden, zodat de gezinnen vanaf de eerste minuut het echte vakantiegevoel kunnen ervaren.

Wij kunnen uw hulp goed gebruiken

Om de kinderen een onvergetelijk weekend te beieden, zijn wij afhankelijk van donaties. Wij willen u daarom vragen of u ons project financieel zou willen ondersteunen. Elke donatie is meer dan welkom en u maakt de kinderen en hun gezinnen er ontzettend blij mee!