Kinderwelzijn   

Aangemaakt door :

Centrum Ouders

Locatie:

Gent, België

Kinderen verliezen vaak een ouder in vechtscheiding, vooral door de slechte werking van justitie en instanties. Centrum Ouders (CO2) strijdt voor gelijke rechten voor beide ouders. Omdat Elk kind recht heeft op 2 ouders. Centrum Ouders strijdt voor wetaanpassing, daarnaast steunen we de ouders en kinderen.

Bij een scheiding verliest men vaak het welzijn van de kinderen uit het oog. Vaak dat scheidingen uitgroeien tot een regelrechte oorlog, kinderen worden dan als munitie gebruikt om de andere ouder te kwetsen of te pesten.

Voor de andere ouder is dit een enorm pijnlijke situatie: Geen contact meer met de kinderen, depressies, burn-out, financiële problemen en zelfs gedreven tot zelfmoord.

Deze situaties ontstaan vaak door de slechte werking van justitie, zaken duren onnodig lang, zijn onrechtvaardig en de om betrokken instanties beschikken vaak niet over de nodige opleidingen, waardoor de situaties nog erger worden.


Sinds een kleine 50 jaar dat er scheidingen worden uitgesproken in de rechtbank zijn meer dan 7% van de inwoners slachtoffer van ouderverstoting. Kinderen die geen contact meer hebben met één van de ouders en een ouder die geen contact meer heeft met zijn/haar kinderen. De kinderen van deze kinderen zijn ook slachtoffer, daar ze nooit de grootouders van deze ouder kennen. Als het ware een halve familie stamboom moeten missen.


Centrum Ouders strijdt voor aanpassingen in de wet, één van onze doelen is ook een rechtzaak voor het Europese hof in Luxemburg om de partijdige houding van rechters in Belgische en Nederlandse rechtbanken te beoordelen. Kinderen hebben nood aan 2 ouders, rechters die een ouder uit een kind zijn/haar leven haalt is contra intuïtief en zorgt voor gevolgen voor het kind op latere leeftijd. Onderzoek toont aan dat kinderen die geen gelijke tijd met beide ouders doorbrachten meer kans hebben om ontsporing, slechte schoolresultaten, minder goede relaties, lager sociale klasse terechtkomen enz... € 0 van € 45.000
0% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.