Kickstart Feedcalculator

Winst voor 6000 Tanzaniaanse boeren

Maatschappij

Created by :

BRAC International

Location:

Netherlands, Netherlands

Connected to:

BRAC International
€ 0 of € 10.000
0% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

30% meer winst onder kippenboeren door slimme app

In een pilot met het Nederlandse bedrijf Single Spark heeft BRAC in Tanzania onder kippenboeren aangesloten bij BRAC programma’s, de FeedCalculator geintroduceerd. Door ​het gebruik van de Feedcalculator app daalden de mengvoeder ​kosten ​met 30% terwijl het gewicht van de kuikens met 15% ​ toenam. De ontwikkelde app ​helpt kippenboeren ​een ​eigen ​optimaal ​voeder​mengsel samen te stellen uit ​lokaal beschikbaar ingredienten; en tegen de beste prijs. ​Voor de kippenboeren loopt het voordeel ​snel op aangezien ​mengvoer een hoge kostenpost is ​binnen hun bedrijf.

BRAC en Single Spark willen samen de Feedcalculator bij meer boeren introduceren, zodat ook zij kunnen profiteren van de grote voordelen. Het plan is om in drie jaar tijd jaar 6.000 kippenboeren te laten leren in het gebruik van de app, zodat zij zelf goed voer kunnen maken. Dit bereiken wij door de beste kippenboeren (50) te trainen in het gebruik van de app, waarna zij weer andere boeren begeleiden en ondersteunen.