€ 80 8%
from € 1.000
closed

Share page on:

Op 24 december, kerstavond, als het donker is, loopt tegen 20.00 uur het Zaanenpark in Haarlem-Noord vol. Buurtbewoners verzamelen zich rond het podium dat verlicht wordt door bontgekleurde gloeilampen. Het is een zeer sfeervol plaatje.

Dit jaar wordt er voor de 12de keer op rij op kerstavond gezongen in het Zaanenpark. Er is een goed koor, er is door buurtbewoners geoefend, er zijn instrumenten en de Kerstliedjes zijn 'traditionals' die iedereen kent. Ook wordt er door vrijwilligers een kop warme chocolademelk, een glas glühwein ingeschonken.

Iedere editie lopen 1000 tot 1500 buurtbewoners uit om de Kerstsamenzang bij te wonen. De sfeer is opperbest, gezellig en saamhorig. Achterliggende gedachte van dit buurtevenement is 'Voor de buurt, door de buurt'. Alles rond de Kerstsamenzang komt uit de ideeënkoker van buurtbewoners en is bedoeld om mede-buurtbewoners een gezellige en sfeervolle avond te bezorgen. En die opzet slaagt telkens weer. 


Een Kerstavond als deze, staat er niet zomaar. Daar zijn ideeën, organisatie en uitvoering voor nodig. En, minstens zo belangrijk, geld. De gemeente Haarlem heeft de afgelopen edities een beperkte bijdrage uit het leefbaarheidsbudget verstrekt, dit dekt echter niet de kosten. Om die reden doen we een beroep op u, om in het gat te springen en ons te helpen om de Kerstsamenzang ook dit jaar weer mogelijk te maken.