Kerstsamenzang 2017

Voor de buurt door de buurt

Maatschappij

Created by :

Posthuis Zaanenpark evenement

Location:

Netherlands, Netherlands

Connected to:

Posthuis Zaanenpark
€ 80 of € 1.000
8% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Op 24 december, kerstavond, als het donker is, loopt tegen 20.00 uur het Zaanenpark in Haarlem-Noord vol. Buurtbewoners verzamelen zich rond het podium die verlicht wordt door bontgekleurde gloeilampen. Het is een zeer sfeervol plaatje, zeker omdat de takken van de bomen en het gras zijn bedekt met een dikke laag sneeuw. (hopen wij)Dit jaar wordt er voor de 11 de keer op rij op kerstavond gezongen in het Zaanenpark. Er is een goed koor, er zijn instrumenten en de Kerstliedjes zijn 'traditionals' die iedereen kent. Ook wordt er door vrijwilligers een kop warme chocolademelk, een glas glühwein ingeschonken. (te verkrijgen tegen een kleine donatie)Iedere editie lopen 1500 tot 2000 buurtbewoners uit om de Kerstsamenzang bij te wonen. De sfeer is opperbest, gezellig en saamhorig. Achterliggende gedachte van dit buurtevenement is 'Voor de buurt, door de buurt'. Alles rond de Kerstsamenzang komt uit de ideeënkoker van buurtbewoners en is bedoeld om mede-buurtbewoners een gezellige en sfeervolle avond te bezorgen. En die opzet slaagt telkens weer. Een Kerstavond als deze, staat er niet zo maar. Daar zijn ideeën, organisatie en uitvoering voor nodig. En, minstens zo belangrijk, geld. Dat is het punt waarop u, als ondernemer, organisatie of instelling in de buurt, in beeld komt. De gemeente Haarlem heeft de afgelopen edities een beperkte bijdrage uit het leefbaarheidsbuget verstrekt, dit dekt echter niet de kosten.

Om die reden doen we een beroep op u, om in het gat te springen en ons te helpen om de Kerstsamenzang ook dit jaar weer mogelijk te maken.