Kansarme kinderen helpen in Cambodja

Kansarme kinderen helpen in Cambodja

Maatschappij

Created by :

Kansarme kinderen helpen in Cambodja

Location:

Netherlands, Netherlands

€ 721 of € 615
117.2% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Het leven van kinderen in Cambodja verschilt enorm met het leven hier. In Cambodja geldt geen leerplicht en niet alle kinderen gaan naar school. Er wordt gezegd dat naar school gaan gratis is, maar kinderen die geen geld meebrengen krijgen geen lesmateriaal, mogen geen examen doen en zullen uiteindelijk niet overgaan. De kinderen die wel naar school gaan, krijgen slechts een halve dag les. Dat betekent dat het lesprogramma beperkt blijft tot de primaire leervakken. Een aantal vrijwilligersorganisaties maakt het mogelijk voor kansarme kinderen om de overige uren door te brengen op een naschoolse opvang. Naast het opvangen van kinderen, wordt er waarde gehecht aan het bijbrengen van extra kennis tijdens de uren in de opvang.

Wat ga ik doen?

Als onderdeel van een langere reis die ik ga maken van oktober 2016 tot mei 2017 door Zuidoost-Azië, Australië en Nieuw-Zeeland, ga ik drie weken vrijwilligerswerk in een opvang in een sloppenwijk in Phnom Penh, Cambodja. Via de organisatie Voluntoura ga ik 5 dagen per week kansarme kinderen ondersteuning bieden bij het leren van Engels. Ook wordt hier aandacht besteed aan zaken als sport, spel en hygiëne. Ik zou het enorm waardevol en bijzonder vinden om op deze manier een klein steentje bij te dragen. Vooral in landen als Cambodja hebben kleine dingen grote impact.

Waarom vraag ik om donaties?

Doneren aan goede doelen blijf ik lastig vinden, want: waar gaat het (grootste deel) van het geld heen? Op deze manier manier kan ik met mijn eigen inzet iets betekenen. Dat vind ik super mooi! Maar vrijwilligerswerk kost geld. De kosten voor mijn voorbereiding (i.v.m. cultuurverschillen), begeleiding, vervoer en maaltijden kunnen niet door de Cambodjaanse gemeenschap of een Nederlandse stichting betaald worden. Het bedrag dat ik betaal wordt besteed aan de voorbereiding in Nederland, de begeleiding in Cambodja, de maaltijden, het vervoer en het verblijf in Cambodja. Doordat Voluntoura alleen met Cambodjaanse medewerkers ter plaatse werkt wordt hierdoor bijgedragen aan de lokale werkgelegenheid. Het bedrag voor drie weken is 615 euro. Dit bedrag is inclusief een verblijf met ontbijt en lunch en exclusief kosten als inentingen, vliegticket en diner.

Elke euro telt!

Wie steunt mij om zo ook een steentje bij te dragen aan het leven van kansarme kinderen in Cambodja? Alle beetjes helpen en elke euro telt. Mocht het bedrag van de donaties hoger zijn dan de kosten die ik maak, dan zal ik dit op een mooie manier besteden. Denk aan het kopen van speelgoed, schoolspulletjes, etc. 

Mijn verhaal volgen?

Stuur een e-mail naar robinvdaa@gmail.com en ik zal je op de hoogte houden van mijn ervaringen via mail of een link sturen naar mij reisblog.