Ivo van Deudekom

Ivo van Deudekom

Maatschappij

Created by :

Run for Human Rights Watch

Location:

Netherlands, Netherlands

€ 1.207 of € 2.000
60.4% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Twee keer eerder heb ik aangekondigd dat ik de marathon zou gaan lopen, maar dit keer kan ik er niet meer onder uit. Los van dat ik de geweldige groep van Runners natuurlijk niet in de steek kan laten, doe ik het dit keer ook niet alleen voor mezelf. Samen met een groep van 39 andere runners train ik sinds februari om de marathon van New York te volbrengen, met als ultiem doel om daarbij zoveel mogelijk geld op te halen voor onze planeet. Ons thema is namelijk Run for Our Planet!

In eerste instantie lijkt het thema een beetje algemeen, maar Human Rights Watch zet zich in om de mensenrechten die gepaard gaan met de effecten die de industrie op het klimaat heeft te beschermen. Zo zorgt de wereldwijde industrie voor ontbossing, watervervuiling, vervuilende mijnbouw etc. wat zorgt voor gebrek aan landbouwgrond en het mensenrecht op drinkwater wordt ook geschonden. De inwoners die ertegen in gaan worden geïntimideerd en soms volgt er zelfs dodelijk geweld. Human Rights Watch probeert dit door de misdaden te documenteren aan de kaak te stellen bij de regelgevers in de landen.

Dus door dit jaar het doel van Run for Human Rights Watch te steunen, help je niet alleen mensen in arme landen, maar ook je eigen toekomst en de volgende generaties.

Een driedubbele win-win-winvestering dus!