Informatieve Slingerbank aan de Waal

BEUNINGEN MAAKT EEN TERRAS AAN DE WAAL!

Dieren

Created by :

Het Dijkmagazijn Beuningen

Location:

Netherlands, Netherlands

€ 695 of € 35.000
2% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

U fiets of wandelt over de prachtige dijk bij Beuningen. En wilt even uitpuffen met een lekker kopje koffie en genieten van het uitzicht. En wellicht wilt u meer weten over de wilde paarden of het landschap. Jammer, er is nergens op de dijk een rustplek met voorzieningen. Dat verandert als Het Dijkmagazijn een bank kan plaatsen op de dijk en een terras kan inrichten. Helpt u mee?


Het Dijkmagazijn Beuningen is een bezoekerscentrum aan de Waal. We lokken mensen naar buiten met activiteiten voor jong en oud. Zodat u kunt genieten van de Waal en de natuur, waarover we verhalen vertellen. 

De uiterwaarden en dijken bij Beuningen behoren tot de mooiste van Nederland! Er lopen wilde kuddes Konikpaarden en RodeGeus-runderen. Er bloeien wilgen in het voorjaar en bijzondere kruiden in het najaar. Soms zijn er brede stranden langs een rivier die dan nauwelijks 300 meter breed is. Een paar weken later kan het water hoog tegen de dijken staan. Dan kijkt u uit over een watervlakte van meer dan 1 kilometer! Wandel- of fietstochten over de Beuningse Waaldijk en struintochten door de uiterwaarden zijn geen dag hetzelfde.

Wij willen voor ons bezoekerscentrum, op de hoek van Dijk en Waardhuizenstraat, een kleinschalig terras aanleggen. Een terras waar u kunt zitten om wat uit te rusten en genieten van het uitzicht. En waar u op mooie dagen koffie en thee kunt bestellen, bij uw zelf meegebrachte boterham.

En - om iedereen nog beter te ontvangen - willen we graag een bank plaatsen. Òp de Dijk. Geen gewone bank, maar een Slingerbank naar ontwerp van kunstenaar Nelleke Hoppenbrouwers, die gezamenlijk met inwoners gemaakt kan worden. Passend bij de locatie. Een mozaïekbank waar informatietegels met foto´s en beschrijvingen u informeren over dit voor Nederland zo unieke gebied. Deze Slingerbank zal met haar markante uiterlijk voorbijgangers uitnodigen om stil te staan, plaats te nemen en te genieten van het uitzicht. De Slingerbank is een blikvanger, die waarde heeft als kunstzinnig object èn functioneel is. Dankzij Pieter Oosterhout Buro voor Architektuur, de gemeente Beuningen en grond- weg- en waterbouwbedrijf Willems Winssen BV kunnen we beginnen met het terras.

Om het terras volwaardig te maken en de Slingerbank te plaatsen is nog een bedrag van € 35.000,- nodig!