Educatie   

Created by :

Watoto Kenya

Location:

Lunga Lunga, Kenia

In de finale voor 2 klaslokalen

Help mee het laatste deel van bedrag bij elkaar te brengen om 2 nieuwe klaslokalen op de Mahuruni Primary School in Kenia mogelijk te maken.

Stichting Watoto Kenya zet zich in voor schoolgaande kinderen in het zuidoosten van Kenia. We werken daarbij vanuit de volgende missie:


Onderwijs is de basis voor een betere toekomst van kinderen. Een kind dat de kans krijgt om naar school te gaan, werkt aan zijn eigen toekomst en aan de ontwikkeling van zijn land. De stichting Watoto Kenya wil deze kinderen helpen door te voorzien in de basisvoorwaarden om te kunnen leren. Dat betekent een dak boven hun hoofd, een maaltijd, schoon drinkwater en sanitatie. Het zijn voorzieningen die in Nederland vanzelfsprekend zijn. In Kenia komen door gebrek aan klaslokalen soms klassen voor met 100 kinderen, zijn scholen niet aangesloten op een drinkwaterleiding en zijn er geen voorzieningen om naar het toilet te gaan.


De Mahuruni Primary School is een van de scholen die Stichting Watoto Kenya steunt. Op de Mahuruni zitten we met een groot tekort aan klaslokalen. Er zitten nu een kleine 100 leerlingen in één klaslokaal. Dat is natuurlijk veel te veel om goed les te krijgen. Daarom zetten we alles op alles om meer klaslokalen te bouwen op de Mahuruni Primary School. 


Om een gebouw met 2 klaslokalen neer te zetten hebben we ongeveer €23.000 nodig. Wilde Ganzen neemt daarvan 1/3 voor haar rekening. Dat betekent dat we nog €15.300 zelf moeten financieren. Van dat bedrag hebben we reeds €13.300 bij elkaar gebracht. We zijn dus nog op zoek naar financiering van de laatste €2.000. 


Help ons de laatste €2.000 bij elkaar te brengen om de bouw van de 2 extra klaslokalen te kunnen starten! 


In de finale voor 2 klaslokalen


Help mee het laatste deel van het benodigde budget bij elkaar te brengen voor 2 nieuwe klaslokalen op de Mahuruni Primary School. 


Hieronder een foto van een gebouw met 2 klaslokalen zoals een aantal jaren geleden neergezet. Het is de bedoeling dat de 2 nieuwe lokalen tegen dit gebouw worden aangezet.


€ 750 of € 2.000
37.5% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.

Aren a year ago Veel succes!
€250
Betty a year ago In deze tijd van Corona is het ook voor de leerlingen in Kenya de bedoeling dat ze weer snel naar school kunnen gaan.
€500
Aren a year ago Veel succes!
€250
Betty a year ago In deze tijd van Corona is het ook voor de leerlingen in Kenya de bedoeling dat ze weer snel naar school kunnen gaan.
€500