Ik wil heel erg graag mijn studie afronden en zoek donateurs om dat financieel mogelijk te maken

Ik wil heel erg graag mijn studie afronden en zoek donateurs om dat financieel mogelijk te maken

Maatschappij

Created by :

Ik wil heel erg graag mijn studie afronden en zoek donateurs om dat financieel mogelijk te maken

Location:

Netherlands, Netherlands

€ 440 of € 3.573
12.3% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Aangezien ik de leeftijdsdrempel voor studiefinanciering gepasseerd ben en wel heel graag mijn studie met goed gevolg wil afronden, ben ik voor het derde en tevens laatste blok van mijn opleiding tot Sacred Dance docente aan de Stichting Opleiding Sacred Dance Nederland op zoek naar mensen die mij hierin financieel willen ondersteunen middels een donatie.

== bijgewerkt op 13 november 2016==

Om nog wat langer de mogelijkheid te bieden om te kunnen doneren heb ik de einddatum van deze actie verschoven van 14 november 2016 naar 14 december 2016. Dit geeft jou de kans om mij nog te steunen. 

==  == ==

Ik volg de opleiding met veel plezier. Het eerste blok, de vooropleiding, en het tweede blok heb ik met complimenten en tips afgerond. Het derde blok is net begonnen.

Na mijn opleiding wil ik op diverse locaties lesgeven aan meerdere (doel)groepen.

De persoonlijke ontwikkeling, die onderdeel is van de opleiding, wil ik als inspiratie inzetten in mijn lessen. Mijn doel is meer mensen het plezier van deze dansen aan te reiken. Dat het hart van de dansen de dansers mag raken, zoals ik geraakt werd door deze dansen ver voordat ik de opleiding begon.

Graag geef ik met liefde het plezier, de ontspanning, de symboliek, het meditatieve karakter en de ruimte voor persoonlijke ervaring van deze dansvorm door. Zowel reeds bestaande dansen als nog nieuw te choreograferen dansen. Ik vind het inspirerend om andere mensen een vergelijkbaar proces te mogen laten ervaren.

Wat mij tevens treft bij Sacred Dance is dat dit voor veel mensen toegankelijk is en het door mensen als helend, ontspannend en zeer prettig wordt ervaren. Ook voor en door niet ervaren dansers!


Mijn doel is dus om mijn diploma te halen, les te geven en veel mensen met nieuwe dansen te verblijden.


Naast wat ik zelf al heb voldaan aan de opleiding kom ik voor dit derde en afsluitende blok, het volgende bedrag nog tekort: € 3370,- Daarvan is € 2000,- voor de opleiding zelf en € 1370,- voor de verblijfkosten, eten en drinken tijdens de opleidingsweekenden.

Om rekening te houden met de kosten via Whydonate per donatie, bestaande uit 5% (ex btw) service en onderhoud plus 0,37 cent transactiekosten, stel ik het doelbedrag op € 3573,-

Als ik dit doel haal kan ik eind 2017 afstuderen!

Help je mij mijn doel te bereiken? Ik zal me bij elk bedrag dankbaar voelen om je dankbaar te mogen zijn.


Voor wie nog meer wil weten:

De grondlegger van Sacred Dance is de Duitse balletmeester Bernhard Wosien, die in Findhorn, Schotland, in 1976 deze dansvorm ontwikkelde. In plaats van zittend mediteren creëerde hij een vorm van dansmeditatie welke gebaseerd was op een combinatie van ballet en folklore. Dit groeide uit tot een unieke dansvorm waarbij veelal in verbinding met elkaar rond een symbolisch midden wordt gedanst. In de choreografieën worden vaak cirkels, kruizen, lemniscaten of spiralen gebruikt die tevens staan voor de oerpatronen die raken aan het ritme van de natuur.

De choreografieën zijn veelal eenvoudig. De dansen kunnen dan weer ingetogen, dan weer uitbundig zijn en alle vormen daartussen.

Het gaat bij Sacred Dance niet om het streven naar perfectie, maar om het ondergaan van de bewegingen in combinatie met de daarbij horende muziek en wat dat met je doet. Het plezier in het dansen, zonder dat je het fout kan doen. Ook is er nadruk op verbondenheid met elkaar, met de natuur en de omgeving waar we met elkaar deel van uitmaken. Door te dansen word je uitgenodigd om dat te voelen en om in het hier en nu te zijn. Men hoeft geen ervaren danser te zijn om mee te doen. De muziek die gebruikt wordt is divers en komt uit allerlei stromingen van folklore, klassiek, modern, religieus tot wereldmuziek.

Wat mij raakt in deze dansvorm is hoe de eenvoud van de dansen je innerlijk kan raken, iets in beweging kan zetten en ontspanning kan geven. Evenzo raakt mij het kunnen dansen ook wanneer het lijf dat even wat minder hebben kan en natuurlijk het plezier dat het dansen mij geeft. Het motiveert mij om meer mensen dit te laten ervaren.

De vakken tijdens deze opleiding zijn: Ballet, Folklore, Sacred Dance, Didactiek en Methodiek, Lichaamsbewustzijn, Muziek, Psychologie, Spiritualiteit en Communicatie.

Uiteraard behoort ook het schrijven en indienen van een scriptie tot de opleiding, alsmede een stageperiode.

De duur van de opleiding is drie jaar plus vier maanden vooropleiding. In totaal verdeeld over drie blokken.