Kinderwelzijn   

Aangemaakt door :

Sparkling Kids

Locatie:

Utrecht, Nederland

Nederland heeft 17.000 thuiszitters, kinderen voor wie er geen passend onderwijs is. Wij creeren een plek voor ieder kind. Een plek waar een kind zichzelf mag zijn en mag ontplooien zonder te worden tegengehouden door systemen van buitenaf.

Ieder kind heeft recht op onderwijs!


In Nederland zijn er momenteel meer dan 17.000 dropout’s ook wel thuiszitters genoemd.

Dit zijn kinderen die(gedeeltelijk) niet naar school kunnen omdat er geen passend onderwijs is. Deze kinderen kunnen zich niet handhaven binnen het reguliere onderwijssysteem, omdat ze specifieke behoeften hebben, op een andere manier leren, een andere prikkelverwerking hebben en nog diverse andere oorzaken. Het is niet dat deze kinderen niet leerbaar zijn. In onze ogen is elk kind leerbaar, ieder op zijn eigen tempo en eigen manier.


Deze kinderen zitten nu thuis en naast het feit dat ze door de maatschappij als probleem worden beschouwd, niet mee mogen doen in de maatschappij, worden buitengesloten door de systemen, missen ze hierdoor vaak de sociale contacten en een peergroep. Ze voelen zich anders en soms gewoon mislukt. Terwijl deze kinderen niets anders willen dan meedoen, een waardig burger zijn en zich ook zo voelen. Dit is een groter groeiende groep kinderen

waar de overheid niets voor heeft geregeld en ook zijn verantwoordelijkheid niet voor neemt. De ouders staan vaak met de handen in het haar. En welke

boodschap geef je zo’n kind mee? Wat doet dit met een kind? Dit terwijl deze kinderen zoveel unieke talenten hebben!

Daarom vinden wij dat hiervoor een oplossing moet komen. Wij willen een fijne plek creëren voor deze groep kinderen. Een plek waar ze weer op zoek mogen naar wie ze werkelijk zijn, wat ze zelf leuk vinden, waar hun hart sneller van gaat kloppen. En waar ze volledig zichzelf mogen zijn en op hun eigen unieke wijze en tempo mogen ont-wikkelen.


Daarom hebben wij Sparkling Kids opgericht!


Sparkling Kids is een plek waar deze kinderen terecht kunnen in de vorm van dagbesteding óf in de vorm van een basisschool óf een combinatie van beide. Alles is gericht op het individuele kind. Wij willen dat de kinderen plezier hebben en zich thuis voelen, zich welkom en gezien voelen. Dat ze zich van waarde en gelijkwaardig voelen. Een plek waar ze hun eigen unieke talenten mogen en kunnen ont-plooien. Waar ze mogen zijn wie ze zijn, waar ze mogen sprankelen.

Op deze plek kunnen de kinderen onderwijs krijgen naar hun individuele behoefte of aan leuke activiteiten meedoen. Voor ieder kind is er maatwerk mogelijk, zowel op de school als op de dagbesteding. 

Er is extra aandacht voor onderwijstrauma en het is dus een trauma sensitieve plek. Ook individuele begeleiding is mogelijk. Deze vorm van onderwijs wordt helaas niet bekostigd door de overheid. Daarom zal dit voornamelijk door de ouders gefinancierd moeten worden. Dit maakt dat er kinderen zullen worden uitgesloten als de ouders dit niet kunnen bekostigen en streven we wederom ons doel voorbij.

Wij zijn namelijk van mening dat deze plek voor ieder kind toegankelijk moet zijn. Daarom willen wij heel graag betrokken sponsors aantrekken. Maar ook d.m.v. crowdfunding een bedrag ophalen zodat wij kunnen starten en kinderen alvast deze fijne plek kunnen bieden. Elke dag thuis is er 1 teveel.

 

Ons team werkt hard en onbezoldigd. Desondanks hebben we financiële middelen nodig om onze droom ‘een fijne plek voor ieder kind’ uit te laten komen. Wilt ons ons steunen in de vorm van een donatie of op een andere manier? Dit zouden wij heel fijn vinden en u eeuwig dankbaar voor zijn!

 

Wat hebben wij nodig en waarvoor?

Er is o.a. geld nodig om

·        Een stichting op te richten

·        De eerste maanden, gedurende 15 uur per week, een leerkracht op de groep te kunnen zetten.

·        Leermiddelen aan te schaffen.

·        Meubels aan te schaffen

·        VOG’s aanvragen voor vrijwilligers

·        Huur locatie voor de eerste maanden


Uiteraard willen wij hier ook iets voor terugdoen. In onderstaande lijst kunt u uit een wederdienst kiezen, afhankelijk van het gedoneerde bedrag.


Vanaf € 50,-

Akasha Consult

Reading

Access Bars

Voetreflex behandeling

Consult Aromatouch

 

Vanaf € 100.-

Een Access Bars i.c.m. een bodyprocess

 

Vanaf € 250,-

Een kinderfeestje organiseren bij u thuis (max aantal kinderen 8)

Minicursus‘vergeving’ bij u thuis (max. 10 personen)

Workshop body en tafelpercussie bij u thuis (max. 10 personen)

 

Vanaf € 300,-

Een mediumavond bij u thuis (max. 10 personen)

Een cursus ‘schrijven met je gids’ bij u thuis (max. 9 personen)

 

Hartelijk dank voor het lezen van deze crowdfunding campagne! En we hopen u binnenkort te zien bij één van onze wederdiensten! 


Warme groet,


Rob, Gio, Kiska, Karin & Marianne

€ 100 van € 9.999
1% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.