Sport   

Created by :

MCAN

Location:

Berlin, Germany

Ik zal een Berliner zijn

Fundraiser: Ich werde ein Berliner 


Het is bijna zover. Nog paar nachtjes slapen en dan moet ik aan de bak in Berlijn. Na de finish van Rotterdam vorig jaar april was ik een paar dagen in extase en aan het nagenieten. Nadat de rust was weder gekeerd had ik alles op een rijtje gezet; de marathon rennen was mijn zwaarste beproeving tot dan toe geweest. Na maandenlang oefenen kwam alles neer op bijna 4 uur rennen. Lichaam en geest waren perfect op elkaar afgestemd, waardoor ik echt heb kunnen genieten van de ervaring. 

Al snel was het duidelijk dat ik vaker dat wilde meemaken! En als het mogelijk is, steeds weer een andere locatie. De keuze is in het voorjaar gevallen op de marathon van Berlijn. Gelukkig was ik ingeloot, waardoor binnenkort ik onder de Brandenburger Tor mag rennen! 


Bij een sponsoractie hoort natuurlijk een goed doel. Met deze actie wil ik wederom geld ophalen voor MCAN, Medisch Comité Afghanistan-Nederland. Wij zijn een groep van Afghaans-Nederlandse medici en willen de gezondheidszorg in Afghanistan verbeteren. Daartoe richten we ons momenteel op het delen van kennis. Want wederopbouw begint niet met geld, maar met kennis en onderwijs. Als arts is het belangrijk om de huidige kennis tot je beschikking te hebben, want zo kun je de beste zorg leveren voor je patiënten. In april 2016 zijn we met een delegatie naar de Kabul Medical University afgereisd om het project UpToDate te lanceren. Het was mooi om te zien hoe enthousiast het werd ontvangen door de medische studenten en hoe leergierig ze waren. Daarnaast was de reis extra bijzonder voor mij, want na 24 jaar kreeg ik de kans om weer terug te keren naar mijn roots.

Het opgehaalde geld wordt gebruikt voor aankomende MCAN projecten. Zoals het verlengen van het succesvolle UpToDate project en de nieuwe E-learning Chirurgie, waarbij met 3D-brillen chirurgen in spé worden getraind. Met deze fundraiser wil ik MCAN wat meer bekendheid en financiële steun geven. Dus steun mij nu door een kleine bijdrage of door de actie te delen op social media.


Danke schön!


Op zondag 16 september is de marathon van Berlijn; MCAN'er Siamak Zahmat gaat hardlopen en tegelijk geld ophalen voor MCAN!
€ 100 of € 500
20% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.

Moniek 3 years ago bahati njema!
€25
Pien 3 years ago
€25
Pd 3 years ago
€50
Moniek 3 years ago bahati njema!
€25
Pien 3 years ago
€25
Pd 3 years ago
€50