Hulp aan Domari in Israël

Hulp die aankomt

Noodhulp

Created by :

GAiN (Global Aid Network) Nederland

Location:

Netherlands, Netherlands

€ 0 of € 10.000
0% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

De Domari zijn een gemarginaliseerde bevolkingsgroep in Israël. Ze zijn verwant aan de Roma. In Israël vallen ze eigenlijk tussen wal en schip; hulp is vaak alleen bestemd voor óf de Joodse bevolking óf de Arabische bevolking, maar de Domari passen bij geen van deze doelgroepen.

De Domari leven vaak in slechte omstandigheden. Ook zijn ze vaak ongeletterd en hebben geen of weinig inkomen. GAiN werkt samen met het Domari centrum in Jeruzalem. In dit centrum wordt bijvoorbeeld geholpen met het huiswerk van de kinderen, en worden cursussen gegeven om vaardigheden te leren, zodat mensen zelf een inkomen kunnen verwerven. Ook wordt vanuit het Domari centrum distributie van goederen geregeld.

Momenteel is er veel behoefte aan voedselpakketten voor gezinnen, welke gemiddeld uit tien personen bestaan. De pakketten bestaan uit olie, rijst, erwten, bonen, brood, water, enzovoort. Het pakket kan twee weken mee.
Ook worden hygiëne-pakketten gedistribueerd.
Daarnaast zijn schoolbenodigdheden voor kinderen vereist. Dat betreft ongeveer veertig kinderen.

Uw hulp is van harte welkom. Lees meer: http://gainhelpt.nu/speerpunten/ontwikkelingshulp/israel/domari/