Kinderwelzijn   

Aangemaakt door :

Kevin van Hees

Locatie:

, Tanzania

Wij gaan de Kilimanjaro beklimmen met doel zoveel mogelijk geld inzamelen voor War Child. War Child steunt kinderen in oorlogsgebieden met hun ontwikkeling en toekomst. https://kilichallenge.voorwarchild.nl/team/tamakes

Kilimanjaro Challenge voor War Child


Wat is dit voor challenge

Voor alle dromers die liever doen, hebben wij een waanzinnig avontuur in petto: de Kili-Challenge! Verleg nu je gedachten en over een paar maanden je grenzen en beklim de Kilimanjaro, Afrika's hoogste berg. Omdat het een onvergetelijk avontuur is, als we de 500+ helden die je voorgingen mogen geloven (en dat doen we), maar ook omdat je in de weg naar de top zoveel mogelijk geld ophaalt voor kinderen in oorlogsgebieden. Samen kunnen we bergen verzetten! [omschrijving van War Child]


Wie zijn wij en wat gaan we doen?

Wij zijn Tatum, Maikel en Kevin en wij gaan de Kilimanjaro beklimmen met het doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor War Child. Hiermee kan War Child dit geld gebruiken om kinderen in oorlogsgebieden te helpen met hun ontwikkeling en toekomst. Dit vinden wij belangrijk aangezien wij ook zonder oorlog zijn opgegroeid en daar hebben alle kinderen recht op! Want geen een kind heeft het recht om op te groeien in oorlog!


Wij gaan hier voor trainen (inmiddels zijn we al goed bezig!) en met name geld in zamelen zodat wij samen met War Child kinderen kunnen helpen! Het geld is hard nodig om de juiste middelen te kunnen financieren, zodat de kinderen ECHT geholpen kunnen worden. En wij geloven hier in! Ook gaan wij de Kilimanjaro beklimmen om meer aandacht te vragen voor dit soort kinderen. Want iedereen wilt zijn/haar kinderen laten opgroeien in een veilige omgeving!


Wanneer gaan wij de berg beklimmen?

Om precies te zijn gaan wij op 9 januari 2021 naar Arusha, Tanzania. We reizen direct door naar het hotel om een nachtje te slapen na zo een lange reis. We moeten wel topfit zijn om de berg te kunnen beklimmen! De volgende dag gaan we in de ochtend gelijk richting de Machame Gate, dat is dé poort richting de top van de Kilimanjaro. Hier beginnen de meeste klimmers met hun trip.


De klim zal 6 dagen duren voordat wij op de top aankomen en mogen genieten van de reis van ons leven. Zodra we de top hebben bereikt, kunnen we goed terug denken aan de periodes voordat we de berg op gingen. De vele trainingen, de vele inzamelacties, de vele donaties die we hebben ontvangen en vooral het plezier en spanning op de weg naar deze reis.


Veelgestelde vragen

Wij krijgen veel vragen over de challenge en over War Child, wat logisch is. Dus hierbij de meest gestelde vragen die wij afgelopen tijd hebben gekregen:


  • Waarom doneren jullie het bedrag van de reis niet direct naar War Child? Daar hebben ze toch veel meer aan? Wij hebben zelf ook al veel gedoneerd aan War Child gedurende onze actie. Maar waarom wij het hele bedrag niet doneren is met een rede. Wij wilden hoe dan ook deze reis gaan maken, ook voordat we dit voor War Child gingen doen. Wij betalen zelf de volledige reis (geen enkele donatie gaat naar de reis) en hebben daaraan een goed doel gekoppeld. Voor het goede doel gaan wij geld inzamelen bij mensen die willen doneren. Dus voor de duidelijkheid: wij gingen hoe dan ook de reis maken, alleen de inzamelacties voor War Child zijn extra


  • Wat gaan jullie doen om geld in te zamelen? Wij hebben al verschillende oproepen via Facebook, Instagram en andere social media platformen gedaan. Ook hebben wij verschillende emballage zuilen bij Albert Heijn supermarkten bij ons in de buurt kunnen krijgen om statiegeld bonnetjes te kunnen inzamelen. Wij zijn verder nog een sponsorloop aan het regelen met een basisschool en verder lopen wij zelf op de straten en stranden om geld in te zamelen.


  • Zijn jullie al aan het trainen? Jazeker! Wij zijn vaak zelf aan het hardlopen en aan het trainen. Ook wandelen we regelmatig met ze drieën, zodat we gaan wennen aan het wandelen met een tempo. Normaal gesproken wandelen we nooit, dus dit gaat de allereerste keer worden dat we een flinke wandeling gaan maken op hoogte! Ook hebben wij verschillende bezoeken gedaan aan de Ardennen om te wandelen in de bergen en door de natuur.


Bij verdere vragen kunt u altijd bij ons terecht en geen enkele vraag is gek, raar of misplaatst! Stel ze gerust en dan helpen we u verder! Alvast heel erg bedankt en hopelijk heel erg bedankt met uw donatie voor War Child!Groetjes van Tatum, Maikel en Kevin!

https://kilichallenge.voorwarchild.nl/team/tamakes

€ 0 van € 6.000
0% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.