Maatschappij   

Aangemaakt door :

Inez Raedts

Locatie:

, Indonesië

Het dichtbevolkte eiland met ruim 4.2 miljoen inwoners ontvangt jaarlijks 15 miljoen toeristen.90% vd Balinezen werkt in deze sector.Vandaag kreeg ik een oproep v een vriend die er woont.Hij stuurde me foto's met de vraag of ik me wou inzetten vr een inzamelactie om 26 Balinese gezinnen te helpen in deze donkere dagen.

Honger en armoede in Bali door corona


Als er één plaats op aarde aanspraak maakt op de titel toeristenparadijs, dan is het Bali wel, volgens de reisfolders The Last Paradise.

Het heeft de palmbomenstranden, het tropische klimaat en het schoon van de Stille Zuidzee-eilanden, de oosterse mysteries, de kleurrijke rituelen en tempelpracht van het hindoeïstische India, en een natuurschoonheid die kan wedijveren met die van het Amazonegebied.


Sinds 2010 heb ik het geluk gehad om met mijn partner het eiland enkele keren te kunnen bezoeken.

Dit om te genieten van de warmte van de local people, de heerlijke Indonesische keuken, de prachtige natuur en het bijwonen van de kleurrijke ceremonies. (de Hindoekalender kent meer feestdagen dan dagen in het jaar).

We vergapen ons aan de schitterende, door gamelanmuziek begeleide crematies aan zee, en rennen met expats en locals mee in hash runs door rijstvelden en dorpen.


Ook wij hebben ons hart verloren aan Bali. En we zijn de enigen niet.


Het dichtbevolkte eiland met ruim 4.2 miljoen inwoners ontvangt jaarlijks ruim 15 miljoen toeristen.

Dat toerisme is inmiddels goed voor 10 procent van het nationaal bruto product.

In Bali is dat percentage zelfs 70.

De helft van de Balinezen werkt in de toeristenindustrie. De werkloosheid is sinds maart opgelopen tot ongeveer 90 procent.”


Vanmiddag kreeg ik een oproep van een goede vriend die ter plekke woont met de Indonesische nationaliteit.

Hij stuurde me enkele foto's met de vraag of ik me graag wou inzetten voor een inzamelactie om 26 Balinese gezinnen te helpen. Zoals ik reeds vertelde werkt het grootste gedeelte van de locale inwoners in de toeristische sector die momenteel volledig stilligt, aangezien er door COVID geen vluchten naar Bali zijn toegestaan.

Ik dacht, als men nu een klein steentje zou kunnen bijdragen (het bedrag dat je kan missen) zou dit aan deze mensen in bestaansonzekerheid een lichtpuntje kunnen bieden in deze donkere dagen.€ 0 van € 5.000
0% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.