Holocaust Namenmonument

Holocaust Namenmonument

Maatschappij

Created by :

Holocaust Namenmonument

Location:

Netherlands, Netherlands

€ 5 of € 800
0.6% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Het meisje op de foto is Sara Nooitrust, geboren in Rotterdam 17 februari 1937, vergast in Auschwitz op 5 jarige leeftijd. Zij is een van de onschuldige mensen die voor niks gestorven is tijdens de Holocaust, omdat zij Joods was. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in de 2e Wereld Oorlog, maar de laatste jaren ben ik er steeds meer mee bezig. Vele familieleden van mijn vriend zijn rond deze periode op brute wijze gestorven bij de Holocaust. Zij hebben geen graf of plaats waar zij kunnen rusten en wij hebben geen graf of plaats waar wij om hen kunnen rouwen, hen kunnen herdenken.

Ruim 102.000 slachtoffers van de Holocaust, waaronder de familie Nooitrust, krijgen 70 jaar na de Tweede Wereldoorlog een eigen monument. In Amsterdam zal een monument verrijzen met alle namen van de Nederlandse Holocaustslachtoffers die geen graf hebben.

Een naam kan geadopteerd worden voor 50 euro, maar omdat bijna de hele familie Nooitrust omgekomen is in de Holocaust snap je wel dat 50 euro per slachtoffer adopteren een erg groot bedrag is voor mij. Stel je toch eens voor dat je overleden familieleden geen laatste rustplaats hebben..

Help mij daarom met een kleine bijdrage de slachtoffers van de familie Nooitrust te adopteren! (Let op dit gaat dus niet om 50 euro, iedereen mag zelf weten met wat hij of zij mijn inzameling wilt steunen, dit mag al met 1 euro!

Ik hoop dat er op deze plek nabestaanden kunnen rouwen en wij allen er kunnen herdenken en ervoor kunnen zorgen dat ze nooit zullen worden vergeten, net als Sara Nooitrust niet vergeten mag worden! Voor volgende generaties is het een plek om te leren wat de gevolgen van rassenhaat en genocide zijn geweest. Tevens door het mij mogelijk te maken, namen van slachtoffers te adopteren, steunt u de financiering voor de bouw van het monument, wat in 2018 verwacht gaat worden.


Alvast bedankt, 


Denice Ras