Help Stichting Operam bij aanvullen Zensatie ruimte met CRDL voor iedereen

Help Stichting Operam bij aanvullen Zensatie ruimte met CRDL voor iedereen

Maatschappij

Created by :

Dementie-winkel.nl

Location:

Netherlands, Netherlands

Connected to:

Dementie-winkel.nl
€ 1.704 of € 1.700
100.2% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Stichting Operam is een (ont)moet centrum voor alle buurtbewoners. Wij willen een verbindende factor zijn in de buurt. Ons verlangen is om mensen samen te brengen en zorg en welzijn anders in te richten. Hierbij is aandacht en respect voor elkaar en acceptatie van de onderlinge verschillen de basis. Operam is er voor iedereen: van 0 tot 100.  

Voor onze Zensatie ruimte willen wij dolgraag een heel bijzonder en innovatief instrument aanschaffen: de CRDL [Cradel]

Met de CRDL is het mogelijk een heel nieuw type ‘gesprek’ te voeren. De CRDL is een amandelvormig houten object met binnenin een (verborgen) luidsprekertje. Wanneer twee personen hun hand op de CRDL leggen en elkaar aanraken, dan ontstaat een gesloten circuit en komt de CRDL tot leven: er komt geluid uit, zoals muziek, een klaterende beek of stemmen. De manier van aanraken bepaalt wat je hoort. Je kunt elkaar als het ware ‘bespelen’.

De combinatie van aanraking en herkenbaar geluid creëert een bijzondere ruimte, die voor iedereen toegankelijk is. De CRDL maakt zo als het ware een vorm van ontmoeten mogelijk tussen iedereen die wel/niet kan praten of een andere taal spreekt.

Een prachtige aanvulling voor onze Zensatie ruimte

Daar hebben wij € 5.000,- voor nodig. Wij vragen iedereen die Operam een warm hart toedraagt om een financiële bijdrage. Zodat de CRDL eerdaags voor vele momenten van herkenning en verbinding zorgt, voor IEDEREEN. Het zou fantastisch zijn als wij genoeg geld kunnen inzamelen om een CRDL aan te schaffen, zodat wij iedereen nét dat beetje extra kunnen aanbieden.

Stichting Operam. Een (ont)moet centrum voor alle buurtbewoners

Operam heeft een ANBI status waardoor giften aftrekbaar zijn bij de belastingdienst.