Het gebit van Snowy is gereinigd.

Er kan nog steeds worden gedoneerd

Dieren

Created by :

Help Snowy weer gezond worden.

Location:

Netherlands, Netherlands

€ 170 of € 1.000
17% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Ik heb Snowy (Pyrenese berghond) 6 augustus van Schiphol gehaald.
Hij zou bij mij in de opvang komen in eerste instantie.
Jeetje wat was hij er slecht aan toe. Ik ben me te pletter geschrokken hoe mager hij was, ogen helemaal naar naar binnen getrokken en ontstoken. Broodje mager (25 kg, lopend skelet met een vel erover) ontstoken ogen en oren (zie foto). Ook zijn ogen heb ik direct verzorgd en zijn oren mag ik nog steeds niet aankomen.
Ook had hij  totaal geen ontlasting, alleen maar vingerdikke wormen poepte hij uit nadat hij een wormen en vlooienkuur had gehad direct na aankomst.

Na 2 dagen was ik tot over mijn oren verliefd op hem en besloot hem te adopteren.

Na 1,5 week werd hij maar niet beter, ook bleef hij constant 24/7 heel oppervlakkig adem halen, hijgen en smakken.
Ik besloot de bloedanalyse uit Spanje eens na te kijken.
Snowy had geen ziekte en was gezond, zo werd gezegd door de stichting waar ik Snowy heb geadopteerd.

Ik schrok dan ook dat ik Ehrlicia POSITIVE zag staan. Ik dacht dat is echt niet goed. Ik heb een vriendin gebeld die daar veel meer van weet om me even goed te laten informeren over Ehrlicia. Ik heb gelijk de stichting waar Snowy vandaan komt op de hoogte gesteld. 

Ik ben direct naar de dierenarts gereden.
Overleg gehad met de dierenarts die hem voor het eerst zagen en zich helemaal te pletter zijn geschrokken. Snowy moest  op de Doxycycline (Doxy)
150 mg voor minimaal 8 weken.
Ik kreeg direct Doxy mee en ben direct gestart omdat Ehrlicia indien je op tijd behandeld niet chronisch hoeft te worden.

Snowy werd maar niet beter, eten deed hij amper en was nergens toe te motiveren.
Ik heb weer contact opgenomen met de dierenarts en nadat ze zelf had gezien hoe Snowy eraan toe was (zeer geschokt) en besloten in overleg een algemeen bloedonderzoek te doen.
Uit dit bloedonderzoek kwam uit dat Snowy bloedarmoede had en veel te weinig witte bloedlichaampjes, ook waren zijn ontstekingscellen verhoogd.
Het was dus helemaal niet duidelijk wat er nou met Snowy aan de hand was. Ook de dierenarts kwam niet goed uit de analyse die ik had meegenomen uit Spanje omdat het hele andere waardes blijken te zijn.
De test die is gebruikt stonden verder ook geen waardes bij alleen dat Snowy Ehrlicia POSITIVE was ook was niet bekend of het een DX test (niet betrouwbaar) is geweest of echt een bloedonderzoek. Dus besloten om het reisprofiel overnieuw te laten doen. Hier kwam uit dat hij geen Ehrlicia had, maar dat zou te verklaren zijn doordat hij al een aantal weken aan de Doxy zat. Dan kan je het niet meer vinden in het bloed.
Uit dit reisprofiel kwam er wel uit dat hij in aanraking is geweest met Babesiosis, dat verklaart wel dat Snowy te weinig rode bloedlichaampjes had. Dus ook weer verder onderzoek of ook nog de parasiet in zijn lichaam aanwezig was. Gelukkig bleek dit niet het geval te zijn.

In 1e instantie werd ontkent dat Snowy Ehrlicia had, er werd gezegd dat Snowy was ge-ent tegen Ehrlicia. Dat kan dus helemaal niet!
Een paar dagen later werd erkent dat Snowy Ehrlicia onder de lede had, dit hadden ze niet opgemerkt in Spanje.

Na overleg met de stichting zou vanuit Spanje mij de Doxy toegestuurd worden en na 2 weken werden 2 doosjes 100 mg Doxy (1,5 week) gebracht.
Ik had een filmpje op facebook geplaatst waarin ik mijn frustratie uitte dat Snowy nog wel eens zieker kon zijn dan iedereen dacht, gebaseerd op zijn ademhaling en ook dat hij niet opknapte na alle weken dat Snowy al bij me was.
De 2 doosjes Doxy werden gebracht en toen werd mij duidelijk te verstaan gegeven dat ik mijn frustratie niet op facebook mocht plaatsen en dat ik veel te veel op hem aan letten was en dat Snowy niks mankeerde.
Dat was zijn rugzak. Snowy moest zich aanpassen, dat is wat ik zag! 

Toen ze wegging moest ik als ik Doxy nodig had, ik moest roepen. 
Toen ik riep was er ineens geen Doxy meer voor Snowy. Ik kreeg een heel kort antwoord "Geen medicatie...sorry"  Ik moest dit dus weer op eigen kosten weer bij de da ophalen.
Uiteindelijk heef hij 12 weken Doxy nodig gehad. 

Al met al een heel groot gat in mijn financieen omdat het allemaal geen goedkope onderzoeken zijn.
Al met al heb ik al 600 euro aan dierenarts kosten uitgegeven en daar zijn de adoptiekosten nog niet eens in meegerekend voor "een gezonde hond" uit Spanje.
Dit is een behoorlijke aderlating maar het moest, vandaar dat ik ook nu om hulp MOET vragen, want ook ik moet er heel hard voor werken en ik heb nog steeds de geldboom niet gevonden helaas!

De stichting denkt ook dat ik een geldboom op mijn rug heb want die zijn me verder totaal niet tegemoet gekomen buiten de 2 doosjes (1,5 week) Doxycycline 

Snowy is eindelijk wat aangesterkt, nu moet heel nodig zijn gebit schoongemaakt worden en alle elementen moeten worden nagekeken omdat hij een hele dikke laag tandsteen heeft. Over 3 maanden moet hij ook weer een bloedonderzoek om te kijken of de Ehrlicia echt is weggebleven of dat het chronisch is geworden omdat Snowy te laat is behandeld. Als het chronisch is geworden moet hij regelmatig kuren Doxy krijgen om het leefbaar te houden voor hem.

Alvast hartelijk dank voor de hulp die ik hoop te krijgen om Snowy verder te kunnen laten behandelen.