Help ons Kareltje de kat met een gebroken heup redden!

Help ons Kareltje de kat met een gebroken heup redden!

Maatschappij

Created by :

Help ons Kareltje de kat met een gebroken heup redden!

Location:

Netherlands, Netherlands

€ 1.717 of € 1.750
98.1% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Lieve lieve mensen, we need your help!!!

Onze allerliefste kat Kareltje, die in cultureel collectief Wijk 7 (https://wijk7.org/) in Amsterdam Zuidoost woont bij eigenaresse Lievnath en haar dochter Zonne is gisteren mank thuisgekomen, en dit bleek bij de noodkliniek een gecompliceerde breuk in zijn heup, bekken te zijn!

~

UPDATE 4: KARELTJE IS GEOPEREERD! Lieve mensen, kareltje is uit de operatie gekomen en is inmiddels thuis! De orthopeed heeft vanmiddag de situatie nog eens goed bekeken en besloten dat er geopereerd kon worden. In de namiddag is Kareltje onder het mes gegaan en is de heupoperatie uitgevoerd die zijn heupkop heeft kunnen redden. Alles is goed gegaan en we hebben Kareltje in de vroege avond opgehaald. Op het moment dat we de parkeerplaats opreden, kwam de donatie binnen die de 1.500 grens over ging - WAT EEN DIVINE TIMING!!! <3 

Er moest meteen worden afgerekend ter plekke, en gelukkig was daar Rob Leenheer die via Isa van deze situatie gehoord had. Hij heeft het bedrag voorgeschoten, zodat Kareltje vandaag nog geopereerd kon worden. Wat een ongelooflijk lieve daad!! 

Het totaalbedrag van de operatie is nu 1.600 euro, en Kareltje moet over een paar weken op controle waarbij nieuwe röntgenfoto's gemaakt zullen worden. Wij willen de crowdfunding om deze reden nog een paar dagen open houden.

Geïnspireerd door alle gulle giften, zullen wij al het binnengekomen geld dat uiteindelijk overblijft doneren aan aan stichting Quidem Carus - die zorg draagt voor zieke huisdieren waarvan de baasjes een behandeling niet kunnen betalen. In het kader van #payitforward #doitforthelove

We gaan nu met Kareltje knuffelen, en houden jullie in de komende dagen en weken op de hoogte van zijn herstel. Nu eerst bijkomen en dankbaar zijn.

Vanuit de grond van ons hart, BEDANKT!

~

UPDATE 3: WOW! het is bijna middernacht op maandagavond en we zijn al bijna op 2/3e van het bedrag, wat een ongelooflijke warme reacties stromen er binnen! Kareltje de kat wordt morgen opnieuw door de orthopeed gecheckt inclusief een röntgenscan, waarop we dan als het goed is precies zullen zien hoe de situatie op morgen is en welke operatieve opties er daadwerkelijk zijn om zijn heupkop te redden. We houden de moed erin en voelen ons gesterkt door alle lieve berichten en gedoneerde geld. Het delen met vrienden en bekenden en onbekenden werkt echt en we blijven vragen of het bericht gedeeld kan worden.

Lievnath de eigenaresse van de kat, en sinds ruim 2 jaar wonende hier in het collectief Wijk7, heeft ook op Facebook de intentie gezet om de giften die zij nu ontvangt weer terug de wereld in te sturen. Ze werkt o.a. als bevallingscoach, een doula, en wil graag een vrouw/een koppel kosteloos begeleiden, die het anders niet kunnen betalen. 

#payitforward #doitforthelove

onze dank is groot! 

~

UPDATE 2: SUPER BEDANKT VOOR ALLE DONATIES, WAUW! Al meer dan 700 euro binnen één etmaal voor onze Karel, ongelooflijk! Kareltje heeft vannacht thuis geslapen onder de pijnstillers, in een bench die we super lief last minute hebben kunnen lenen. Hij moet zo min mogelijk bewegen, en gelukkig is hij vrij rustig en ligt hij lekker te dutten. De dokters zeiden ook dat ze hem een bijzonder dapper katje vonden!  Vandaag vóór 12.00 overleggen we opnieuw met de orthopeed om een afspraak te maken zodat Kareltje zo snel mogelijk geopereerd kan worden, dat is het beste om zijn heupbot te redden.

We hopen vandaag de rest van het bedrag binnen te halen, zodat we Kareltje hopelijk morgen kunnen laten opereren! Duizendmaal dank voor jullie hulp, het zou fantastisch zijn als dit lukt. We proberen het momentum te houden door flink te delen met vrienden en vrienden van vrienden. Nogmaals, alle beetjes helpen! Na gisteren al zo snel zoveel geld bij elkaar te hebben gekregen voor Kareltje zijn we er zeker van dat het moet lukken! 

We houden jullie op de hoogte zodra er meer nieuws is!

~

UPDATE: Zojuist nieuws van de dokters van het Medisch Centrum op de Isolatorweg gehad! Kareltje blijkt ook een breuk in zijn rug te hebben, die echter niet verschoven is, en met rust zal kunnen genezen. Ook heeft hij geplast en gegeten en gedronken, wat nog even kritisch was, dus dat is goed nieuws. Er zijn dus eigenlijk drie dingen mis: zijn heup, zijn bekken en zijn rug.

Gisteren werd ons verteld dat er twee operaties nodig zouden zijn: er moest een plaat in zijn bekken worden ingebracht en de heupkop zou worden afgezaagd. Omdat katten licht zijn kunnen ze prima zonder dit stuk bot lopen, omdat de spieren dat kunnen opvangen. Dat betekent echter dat Kareltje juist veel zou moeten lopen en bewegen om die spieren aan te kweken. Maar omdat hij nu ook een breuk in zijn rug blijkt te hebben en hij daarvoor juist rust nodig heeft, raadt de orthopeed aan om één operatie te doen waarbij zijn heupkop wordt vastgezet. Met deze operatie en boxurst moet hij er weer bovenop komen! 

Deze (specialistische) operatie kost €1400 kost. Verder bedragen de kosten van dit weekend (consult, opname en pijnstillers) €600. Deze neemt Lievnath Faber voor haar rekening, en verder hebben vele bewoners van het Wijk7 collectief ook een bijdragen, hulp in alle vormen en maten. 

Ook zijn we druk bezig met het aanschrijven van noodfondsen, en hopen zsm te horen of zij kunnen bijspringen! SUPER BEDANKT VOOR ALLE DONATIES SO FAR!!! 

Als je iets kan geven en/of deze link wil delen is dat HEEEEEEEEEEEEL FIJN! We willen knokken voor Kareltje en zijn super dankbaar voor alle hulp! Ieder bedrag, klein of groot is van harte welkom!!!!!

Heel veel dank en liefs namens

Lievnath Faber en Zonne

Isa Altink