Help ons Helpen

Help ons om zwerfdieren in Servië een beter leven te bieden!!!

Dieren

Created by :

Help ons Helpen

Location:

Netherlands, Netherlands

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Mirjana Rapaic has shared a OneDrive file with you. To view it, click the image below.

WIE of WAT is Help ons Helpen !!!!

Een paar jaar geleden ben ik in contact gekomen via Facebook met mensen die zich inzetten voor zwerfdieren op het territorium van Ex Joegoslavië. Vooral dieren in Bosnië en Servië schijnen zeer zwaar te hebben , maar ook Montenegro scoort niet hoog. Op gebied van Rescue organisaties vanuit Nederland maar ook Duitsland, Oostenrijk, Slovenië en Engeland zijn vooral goed bezig in Bosnie. Helaas valt Servie  waarschijnlijk door strengere controles een beetje buiten de boot in deze wereld. Tot nu toe is er geen een organisatie vanuit Nederland actief in Servië, wat best jammer is. Wel onze zuidelijke buren zijn goed bezig met hun organisatie Stray4dogs helpen ze een opvang van Sascha in Nis ( 500 honden) . 

We moeten niet vergeten dat in Servië  geen asiel opvang bestaat zoals het wij kennen in Nederland. De dieren worden voornamelijk aan hun lot overgelaten en leven in zeer erbarmelijke omstandigheden. Ook de economische situatie helpt niet echt mee. Na de burgeroorlog en afscheiding van de rest is de situatie best kritisch en de kans op verbetering is er voorlopig niet. Dit alles heeft mee geraakt en was vastbesloten om die kant op te gaan om alles van dichtbij te zien en mensen te leren kennen die zich zoveel inzetten op gebied van zwerfdieren in Servië. Via een organisatie uit Slovenië  ben ik contact gekomen met Svetlana Malkic. Een zeer dappere dame die zich al meer dan 25 jaar inzet voor de zwerfdieren in regio Vojvodina in Servië, alles heeft ze opgegeven ook veel familie, vrienden maar ook haar huis want ja in de ogen van een doorsnee Serviër ben je niet goed wijs als je zich voor de dieren inzet.  Inmiddels hebben we haar samen met de organisatie Animal Angels en wat particulieren, geholpen aan een simpel stulpje buiten Novi Sad zo dat ze daar veilig voor op dit moment 28 honden en 7 katten kan zorgen. Svetlana maakt zich vooral sterk voor gewonde en zieke dieren, en gedumpte puppy's. Het is de groep die nergens terecht kan. Meestal zijn ze daarom aan zichzelf aangewezen en sterven ze in vreeslijke toestanden op straat gewoon onder het oog van de inwoners van  plaatselijke steden en dorpen.  Regering doet er helaas niks aan, ze hebben het te druk met lobbyen voor de  EU  lidmaatschap. Het zij gelukkig hier en daar groepjes aan mensen ontstaan en kleine stichtingen die zich inzetten met minimale middelen en vaak opvang adressen bij particulieren thuis, vaak in dorpjes net buiten de stad. Mensen vragen wel een kleine vergoeding om toch ook te voorzien in hun primaire behoeften. Zo zijn we ook in contact gekomen met aantal opvang adressen die we steunen in vorm van financiële steun voor opvang, voer en medische hulp.

Inmiddels is onze groep gegroeid met aantal leden en zijn we op punt gekomen om een stichting te worden. Inmiddels hebben we ook aan 13 hondjes een nieuw kans gegeven hier in Nederland. Een kans op beter leven in een liefdevol gezin. Onze doel ligt nog ver vooruit en we zijn nog lang niet klaar en we hopen dat we kunnen groeien dankzij lieve mensen dierenliefhebbers die ons steunen en HELPEN  maar ook dat ook andere dierenorganisaties  met ons mee willen doen en ons willen steunen want tenslotte SAMEN STA JE STERK!!!

Help ons Helpen