Help Milan zijn "benen" en "vrijheid" te krijgen en behouden! (Doel bedrag 200.000)

Help Milan zijn "benen" en "vrijheid" te krijgen en behouden! (Doel bedrag 200.000)

Help Milan zijn "benen" en "vrijheid" te krijgen en behouden! (Doel bedrag 200.000)
Netherlands, Netherlands
€4,100.00 20.50%
from €20,000.00
closed

Share page on:

Hallo! Wij zijn de familie Maurer, Rick, Felasja en Milan. Wij willen graag iedereen om hulp vragen! Familie, vrienden, kennissen, maar ook onbekenden die geraakt worden door ons verhaal.
Bedrijven, stichtingen en als het even kan ook Bekende Nederlandsers en televisieprogramma’s, om aandacht te krijgen voor ónze, maar ook de situatie van andere gezinnen in Nederland! We kunnen namelijk álle hulp heel goed gebruiken! 

Waar jullie ons bij kunnen helpen? Daar waar de Nederlandse Staat ons laat vallen als een baksteen!

Ons zoontje van bijna 2,5 heeft tijdens zijn geboorte, door een medische fout, een hoge partiële Dwarslaesie opgelopen; 
een beschadiging van het ruggenmerg, hoog boven in zijn nek, die bij Milan o.a. zorgt voor verlamming van spieren, verlies van spiermassa, bepaalde spiergroepen die compleet spastisch zijn, geen gevoel voor positie van enkele ledematen en waardoor Milan bijna niks zelfstandig kan. (Lopen, zitten, kruipen, omrollen, eten, drinken of zelfs alleen spelen.)

Dit betekend dat wij de afgelopen jaren door een hel zijn gegaan van onzekerheid, vragen, zorgen en hoge kosten. Maar ook jaren van lichamelijke en psychische klachten bij zowel Milan als Felasja en veel problemen met allerlei bureaucratische instanties en wet- en regelgevingsBende van ellende.
Niemand werkt tot op heden mee, maar juist alles zit tegen.

 1. Lang hebben we alles zelf willen organiseren en regelen, maar we zijn nu op het punt aangekomen dat we niet meer weten hoe we verder moeten en schreeuwen dan ook om hulp! We hebben júllie hulp heel hard nodig!

  Waarmee? 

  1. Het realiseren van een complete verbouwing van onze woning en tuin, om deze passend te maken voor de (on)mogelijkheden die Milans'lichaam biedt en de daarbij behorende hulpmiddelen.
  2. De aanschaf van een nieuwe, aangepaste bus voor het veilig vervoeren van Milan en zijn rolstoel en andere hulpmiddelen.


  De kosten hiervoor zijn dramatisch hoog en komen volledig voor onze eigen rekening, geschatte kosten voor het geheel bedragen ca. €200.000,-. Dit is voor ons niet te betalen, maar de tijd dringt inmiddels wel.

  Al 2,5 jaar gaat ál ons geld naar de zorgkosten voor ons zoontje. Van hulpmiddelen tot aan tig behandelingen door het hele land. We trekken alles uit de kast om hem een vrolijke en verder gezonde peuter te kunnen laten zijn.
  Maar hoe zuur is het als je eigen huis nog niet geschikt is voor dé rolstoel van je eigen kind?! We hebben een klein huisje, met voldoende grond, dus verbouwen en aanbouwen is qua ruimte geen probleem.
  De financiële kant ervan en hoe de Nederlandse staat daarmee omgaat, is hetgeen ons nekt. En wat Milan zijn verdere ontwikkeling drastisch in de weg staat.

  Milan is tot op heden en voor zover bekend, het enige kind dat geboren is met een dwarslaesie, veroorzaakt door de heftige bevalling, waarbij medische fouten zijn gemaakt. De letselschadezaak en daarmee de juridische aansprakelijkheid, daar komen we geen stap mee verder. Want als gezin neem je het op tegen een groot ziekenhuis en de medici. En al zouden we over 20 jaar ons gelijk krijgen, is dat voor ons, en vooral voor Milan 20 jaar te laat.
  Er moeten nu op korte termijn dingen veranderen, zodat wij als gezin verder kunnen en ons leven met een dwarslaesie niet meer als een complete beperking aanvoelt.

  Milan heeft nu op proef bij zijn revalidatie, een elektrische rolstoel en geloof het of niet, maar meteen de eerste keer was het een schot in de roos! Hij vond het helemaal geweldig dat hij zichzelf voor het eerst kon voortbewegen en met zijn 2 jarige leeftijd, bestuurde hij de rolstoel helemaal zelf!

  Maar!!!!! Zonder de geschikte nieuwe bus en de grootschalige verbouwing in en om ons huis, kan er geen rolstoel besteld en geleverd worden. Hierdoor kan Milan zich niet verder ontwikkelen, verplaatsen en de wereld gaan ontdekken, zoals “elke” andere peuter. Dit gaat ons zwaar aan het hart!

  De rolstoel vormt zijn benen én zijn vrijheid! Door alle omstandigheden en bureauctratisch gedoe, zal dit van hem worden afgepakt. Dit willen wij met man en macht voorkomen!
  Help je ons alsjeblieft mee?

  Als ouders staan wij met de rug tegen de muur en doen wij er alles aan om Milan te helpen, vandaar deze noodkreet na 2,5 jaar. Wie wilt ons helpen?

  Wij zijn jullie eeuwig dankbaar!

  En wij beloven jullie dat, mochten wij ooit in ons recht en gelijk komen te staan qua aansprakelijkheid (letselschade), wij elke opgehaalde euro over zullen maken naar de Dwarslaesie Organisatie Nederland ten behoeve van onderzoek naar genezing hiervan én stichting Walk On! Daarnaast willen wij ook vechten voor een toegankelijker Nederland voor mensen, maar met name voor kinderen met een (lichamelijke) beperking!

  Bedankt!

  Hoopvolle groeten,

  Rick en Felasja

  En in het bijzonder, Milan