Help mij helpen in Tanzania

Help mij helpen in Tanzania

Maatschappij

Created by :

Roëlle Oostenbrink

Location:

Netherlands, Netherlands

Connected to:

Roëlle Oostenbrink

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Eindelijk! Op 8 juli vertrek ik naar Tanzania om mijn hart en ziel in te zetten voor geneeskundig vrijwilligerswerk. Hier komt voor mij een grote droom uit, waarbij ik artsen mag ondersteunen bij het verzorgen van de Masaai stam, de lokale bevolking daar.

​​Ik kwam op het idee door de vele verschijningen in het nieuws over de Nederlandse gezondheidszorg en ook over de matige gezondheidszorg in Afrika, het leek mij daarom ontzettend nodig om hier mijn steentje bij te dragen. Om deze reden heb ik mij ingeschreven via Projects Abroad om de artsen bij de Masaai stam te ondersteunen bij het verlenen van de zorg. Inmiddels ben ik officieel ingeschreven en geaccepteerd als vrijwilligster en ben ik al druk bezig met alle voorbereidingen. 

Tijdens deze 4 weken dat ik in Tanzania zal zijn, ga ik mij vooral bezig houden met het verplegen en verzorgen van de mensen die het het hardst nodig hebben. Zo ben ik vooral aanwezig in het grootste ziekenhuis van Arusha. Ook ga ik, met ondersteuning van lokale artsen, naar het platteland toe om ook hier de Masaai bevolking te kunnen helpen.

Hiervoor heb ik natuurlijk wel enige medische kennis nodig zodat ik de mensen met volle overtuiging en genoeg medische kennis kan helpen. Om deze reden ben ik nu bezig met een cursus in tropische ziektes en volg ik in Tanzania zelf nog meerdere workshops. 

Maar ik wil meer doen! Er komen daar meerdere mensen per jaar voor een bepaalde periode om te helpen en dit is goed en moet vooral zo door gaan. De bevolking verdient echter ook een duurzamer project, iets dat langer meegaat. Daarom wil ik me daar ook gaan focussen om zo'n project te organiseren. Wat het wordt weet ik nog niet, omdat ik geloof dat de beste manier om te zien wat daadwerkelijk hard nodig is, is daar zijn en het met eigen ogen zien. Maar denk bijvoorbeeld aan materiaal voor het ziekenhuis of een dag waarop alle kinderen worden gevaccineerd tegen Hepatitis, een vaccin dat in Nederland heel normaal is om te krijgen als je naar Tanzania gaat reizen. 

Ik om dit te verwezenlijken zal ik in Tanzania hulp krijgen van de plaatselijke begeleiders van mijn project. 

Hier is natuurlijk wel geld voor nodig, dus wilt u de bevolking van Tanzania helpen? Help mij dan helpen en doe een donatie! 
Het genoemde bedrag, 2.017 euro, is een streefbedrag, met een onderliggend grapje, omdat het 2017 is. Het is geen bedrag dat behaalt moet worden. Ik zal gaan kijken hoeveel er wordt opgehaald en vanuit hier gaan werken. 

Vanaf 8 juli tot en met 5 augustus zal ik er alles aan doen om jullie elke week een update te geven. Deze updates zullen gaan over wat ik allemaal aan het doen ben, verhalen over de cultuur daar, maar natuurlijk ook over hoe het staat met mijn project. 

De updates zullen zichtbaar zijn op mijn blog. Neem nu alvast een kijkje op deze link: 

https://roellesblog.wixsite.com/tanzania

Wilt u mij helpen om dit project te verwezenlijken? Maak dan nu een donatie! 
Alvast heel erg bedankt.