Educatie   

Aangemaakt door :

Stichting En Mi Salsa

Locatie:

Chichicastenango, Guatemala

Hoi, ik ben Melany uit Guatemala en ik ben 5 jaar. Mijn moeder is overleden toen ik 1 jaar oud was. Mijn oma, die ik mama noem, moest toen voor mij gaan zorgen. Dit valt haar zwaar. Oma is moe en heeft altijd hoofdpijn. Zij verkoopt de hele week door handgemaakte producten aan toeristen op straat. Wij zijn altijd onderweg. Toen ik nog heel klein was droeg ze me zelfs de hele dag mee op haar rug, naast haar handelswaar. Nu ren ik de hele dag rond in het park. Dat is gezellig, maar ook gevaarlijk omdat er dan niemand op mij past. We slapen bij mensen thuis op de grond en we eten als we genoeg geld hebben verdiend die dag. Het eten dat we kopen is van de straat, en ik heb vaak last van buikpijn. 


Melany wil graag naar school! Dit kan via stichting En Mi Salsa, die kansarme meisjes helpt met studiebeurzen. Toegang tot onderwijs biedt meisjes als Melany - die vanwege hun achtergrond en situatie een zware toekomst tegemoet gaan - hoop en perspectief voor de toekomst. Met het volgen van onderwijs kunnen zij de armoedespiraal doorbreken.


Melany zal nu door de week bij haar tante Roxana (de 15-jarige zus van haar overleden moeder) gaan wonen, die ook aan het studiebeursproject deelneemt. De oma van Melany moet namelijk blijven reizen door Guatemala om te verkopen. Anders is er onvoldoende geld is om haar dochter en kleindochter te onderhouden. Melany zal naar dezelfde school gaan als Roxana, een privé-college met degelijk onderwijs en goede begeleiding.


Help jij Melany het eerste schooljaar door? Ze heeft er echt zin in!


Voor het schooljaar 2019 is 750 euro nodig. Dit bedrag is opgebouwd uit:

- 250 euro: schoolgeld

- 100 euro: schooluniform

- 150 euro: schoolbenodigdheden

- 250 euro: ontbijt hele schooljaar


Help Melany met het opbouwen van haar toekomst!

Empowering girls means empowering a whole community!


Dank voor je steun!  Tot ziens * Goodbye * Adios * Ena


Francien Wouters


Op de hoogte blijven? Like FB pagina En Mi Salsa


GEEN IDEAL? Doneer via: NL 80 RABO 0151 9143 89 


Stichting En Mi Salsa

Noordeinde 90 - 1141 AR - Monnickendam

KvK 3436701

info@enmisalsa.com - 06 38226308Melany uit Guatemala zwerft al 4 jaar met oma op straat. Oma zorgt voor Melany sinds Melany's moeder met geweld om het leven is gebracht. Oma verkoopt handwerkproducten aan toeristen op straat. Voor Melany is het belangrijk dat zij zo snel mogelijk naar school kan, voor haar ontwikkeling, veiligheid en haar toekomst.
€ 870 van € 750
116% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.