Help mee voor Mikel!

Help mee voor Mikel!

Maatschappij

Created by :

Help mee voor Mikel!

Location:

Netherlands, Netherlands

€ 965 of € 2.000
48.3% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Op de foto zie je Mikel, hij is mijn studiemaatje. We hebben samen Communicatiewetenschappen gestudeerd en in 2012 hebben we onze master behaald. Het was hard werken, maar ook veel lachen en het resultaat mag er zijn: dit papiertje is voor veel studenten het begin van een mooie carrière. Voor Mikel liep het echter anders.


Voordat hij een vliegende start kon maken met zijn carrière, kreeg hij nierfalen, op zijn 24e. Van het ene op het andere moment werkten zijn nieren niet meer en dus kon hij ook niet meer werken. Vanaf dat moment stond zijn leven in het teken van ziekenhuizen, dialyseren, complicaties en vooral veel wachten… wachten op een dokter die hem kon vertellen wat er aan de hand is. Het was voor de dokters namelijk een raadsel waarom zijn nieren zo jong zijn gestopt met functioneren.


Terwijl onze studiegenoten en ik een eerste baan kregen, een eigen huis kochten en verder kwamen, is Mikel na bijna twee jaar nog steeds ziek huis.Een niertransplantatie was een optie geweest, maar Mikel wilde zijn lichaam niet opgeven voordat hij wist wat er aan de hand was. Hij is daarom altijd blijven zoeken naar een arts die hem kon vertellen wat er met zijn nieren aan de hand is en vooral: een arts die een oplossing heeft. Die heeft hij nu gevonden!


Na verschillende doorverwijzingen is Mikel uitgekomen bij een specialist die heeft gevonden wat hem ziek maakt en die hem kan behandelen, zonder dat een ingrijpende transplantatie nodig is. Deze behandeling kost uiteraard geld en Mikel krijgt deze niet vergoed vanuit zijn zorgverzekering. Daarom heb ik besloten hem te helpen.


Hoe mooi zou het zijn als wij voor hem het bedrag bij elkaar gespaard krijgen dat hij nodig heeft om beter te worden! Ik wil Mikel graag helpen en daarom heb ik deze actie voor hem opgezet. Alle beetjes helpen, dus hopelijk help jij ook mee.