Help mee om een huis te bouwen voor een kansarme familie uit Oeganda!

Help mee om een huis te bouwen voor een kansarme familie uit Oeganda!

Maatschappij

Created by :

Help mee om een huis te bouwen voor een kansarme familie uit Oeganda!

Location:

Netherlands, Netherlands

€ 50 of € 2.700
1.9% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Achtergrond en noodzaak van deze inzamelingsactie

Vorig jaar ben ik in juni voor werk in Oeganda geweest. Daar heb ik Robert ontmoet, een jongen die zich geroepen voelde door God om zich in te zetten voor kansarme kinderen. Hij doet dit door ze op te zoeken en ze eenvoudige dingen als bijvoorbeeld kleurboeken, een matras of een bijdrage te geven zodat ze naar school kunnen. We kwamen in contact en na mijn tijd in Oeganda bleven we contact houden via social media. Zijn grote wens was om zijn vrijwilligerswerk te verankeren in een hulpverleningsorganisatie, Ebenezer children Care ministries. Ik vroeg hem om eens een lijst te maken van kinderen die hij bezocht. Hij stuurde mij 9 verhalen met foto's van kinderen, vaak in barre omstandigheden.Mijn vrouw en ik werden geraakt door het verhaal van Kukundakwe Ronado (8 jaar). Zijn benen zijn verlamd sinds hij 1 jaar oud is, nooit heeft hij dus kunnen lopen. Zijn ouders hebben hem verlaten omdat ze niet meer konden zorgen. Oma zorgt nu voor hem, zijn broer en twee zusjes. Opa overleed jaren geleden aan aids, en vanwege de armoede had hij het stuk land moeten verkopen. Oma werkt dagelijks op het land, en verdiende daarmee net voldoende om eten te kopen, maar eigenlijk te weinig om huur te betalen. Ronado zit dan thuis en kan dan nergens heen. De familie had zeker geen middelen om medische kosten te betalen, er was dus nog nooit door een dokter gekeken naar het been van Ronado. Met een bijdrage van ons is Robert met zijn oma en Ronado in oktober naar een ziekenhuis geweest en heeft een medisch deskundige Ronado oefeningen geleerd. Inmiddels kan hij met hulp een beetje staan, we hopen en bidden dat hij ooit weer zal kunnen lopen.In december werd de oma van Ronado met haar kleinkinderen het huis uitgezet, omdat ze de huur niet meer kon betalen. Tijdelijk konden ze ergens onderdak vinden, maar slechts voor een beperkte periode.Robert startte een inzamelingsactie in zijn eigen kerk om onderdak te organiseren voor deze familie, en verzamelde daar $300 mee en gulle gever gaf de familie een stuk land. Er is berekend dat een huis bouwen op het stukje land, ongeveer $3000 zal kosten, iets wat deze familie en de gemeenschap nooit op kan brengen. Daarom organiseer ik dus deze crowdfunding actie, ik hoop van harte met hulp van mijn familie, vrienden, kennissen en collega's een deel van het geld bij elkaar te kunnen verzamelen, zodat Ronado en zijn familie eindelijk een plek hebben om te wonen!

Borging van bestemming gedoneerd geld

Nu zult u misschien denken, hoe weet ik nu zeker dat het geld goed terecht kom? Het geld zal in delen worden overgemaakt naar mijn tussenpersoon in Oeganda. Het is daar normaal dat huizen niet ineens worden gebouwd, zoals in Nederland het geval is. Met foto's word ik op de hoogte gehouden van de vorderingen, deze foto's zal ik uiteraard ook delen met u als donor. Als dan een onderdeel van het huis gereed is (bijvoorbeeld de muren), en er voldoende geld is gedoneerd, zal een volgende tranche volgen (voor bijvoorbeeld het dak). Ik hoop hiermee de onzekerheid over de bestemming voldoende weg te nemen. Al het geld wordt voor 100% bestemd voor de bouw van het huisje van Ronado en zijn oma.

Vragen?

Als u vragen hebt, dan kunt u mij een bericht sturen naar elbert.nap@gmail.com, of bellen op 06-11596032.

Ik dank u hartelijk voor de steun!

Elbert Nap

Jakobus 1:27: De zuivere en onbevlekte godsdienst voor God en de Vader is dit: wezen en weduwen bezoeken in hun verdrukking en zichzelf onbesmet bewaren van de wereld.