Help Majella Wonen meevaren tijdens de Utrechtse Canal Pride 2018

Help Majella Wonen meevaren tijdens de Utrechtse Canal Pride 2018

Maatschappij

Created by :

Majella Wonen

Location:

Netherlands, Netherlands

Connected to:

Majella Wonen

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Majella Wonen in Utrecht
Halverwege 2016 opende Majella Wonen haar deuren aan de Thomas à Kempisweg in Utrecht. Ijn twee appartementencomplexen wonen huurders van de Tussenvoorziening en huurders van Portaal als buren samen. 

De huurders van de Tussenvoorziening zijn sociaal kwetsbare mensen die dakloos zijn geweest. Zij zijn cliënten van de Tussenvoorziening en hebben stabiliserende begeleiding en ondersteuning nodig bij het voeren van de regie over hun wonen en leven. De huurders van Portaal zijn mensen met een grote sociale betrokkenheid die een actieve bijdrage willen en kunnen leveren aan de woonomgeving.

Utrecht Canal Pride
In 2017 is de Canal Pride voor het eerst georganiseerd in Utrecht, naar het Amsterdamse voorbeeld. Voorheen was dat de Gay Pride, inmiddels is de naam veranderd in Canal Pride. Omdat het niet meer uitsluitend gaat om acceptatie van homoseksualiteit: er wordt gevierd dat, hoe opvallend ook, je gewoon mag zijn wie je wilt zijn, zonder daar op afgekeurd te worden.

Deelname Majella Wonen aan de Utrecht Canal Pride
De deelname van Majella Wonen aan de Utrecht Canal Pride ligt in het verlengde hiervan. We wonen hier met een zeer diverse groep mensen en hebben allen hetzelfde doel voor ogen: ongeacht afkomst, verleden en huidige situatie, iedereen wordt geaccepteerd. Zonder uitzondering.

Door onze vereniging zichtbaar te maken op een van de grootste evenementen in Nederland omtrent respect en acceptatie, brengen we daadwerkelijk onze boodschap in de praktijk: iedereen mag hier zichzelf zijn, iedereen is welkom. Tevens is onze deelname niet alleen van belang voor ons, maar kan ook iets betekenen voor het publiek van de Canal Pride en ruimschoots aanwezige pers. Want hoe mooi zou het zijn als er meer van dit soort woonprojecten zouden ontstaan, geïnspireerd door onze deelname.

Crowdfunding
Om de deelname van Majella Wonen aan de Utrecht Canal Pride te realiseren hebben wij deze crowdfunding campagne opgezet.  De opbrengst van de campagne gaat direct naar de Majella Wonen Canal Pride werkgroep en zal gebruikt worden om de inschrijfkosten en de kosten van de boot te financieren. Wij willen namelijk dat het meevaren op de boot toegankelijk is voor al onze bewoners. Help je ons mee?