Help deze kinderen aan een studiebeurs

Nepalese kinderen die wees of gehandicapt zijn hebben zonder hulp geen kans. Wij helpen hen als zij er helemaal alleen voor staan met een studiebeurs en eventueel een veilige woonplek. Zo kunnen zij bouwen aan een zelfstandige toekomst waarin zij hun eigen keuzes maken. Zo doorbreken we de cirkel van armoede.

Kinderwelzijn

Created by :

4 Smiling Faces

Location:

Kathmandu, Nepal

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Over de foto:

Anil, Passang, Ushika, Pema, Ushtav, Abhi, Akash Manisha, Meena en Sharmila komen er aan: zij willen straks ook verder studeren na de middelbare school, want alleen dan hebben zij kans op een zelfstandig leven.


Kinderen in Nepal verdienen een toekomst!

In Nepal moeten de meeste kinderen wanneer ze 18 worden en/of slagen voor hun eindexamen het kindertehuis waarin ze zijn opgegroeid verlaten. Dan staan ze er ineens helemaal alleen voor. Dat is een keiharde overgang, want Nepal heeft geen enkele vorm van sociale of financiële ondersteuning. Je moet echt voor jezelf zorgen. Zonder steun van familie heb je het dan heel erg moeilijk. Studiebeurzen zijn moeilijk te krijgen en alleen beschikbaar voor de allerslimsten. Daarbij is ook nog vaak sprake van discriminatie van meisjes.


4 Smiling Faces wil niet alleen de kinderen in onze tehuizen helpen, maar het ook mogelijk maken dat ze een goede opleiding kunnen volgen en een zelfstandig leven kunnen opbouwen. Waar mogelijk betalen wij daarom de studie- en huurkosten, zodat de jongeren hun eigen leven kunnen opbouwen, hun eigen keuzes kunnen maken en op die manier de cirkel van armoede en wanhoop doorbreken.


HELPT U ONS MEE OM HEN TE HELPEN?

NAAM: Ushika en Ushtav

LEEFTIJD: 12 en 8 jaar oud

STUDIE: Lagere school

STATUS: Blije, vrolijke kinderen die een kans op een mooie toekomst verdienen

BIJZONDERHEDEN: Zijn op dit moment nog niet bezig met hun toekomst en willen gewoon kind zijn.


Dit zijn twee van de kinderen die met steun van 4 Smiling Faces de buitenschoolse opvang SHCOP (Second Home Child Outreach Program) in Kathmandu bezoeken. Daar komen dagelijks kinderen die leven in armoede en zonder hulp weinig perspectief hebben. De kinderen worden er veilig opgevangen, krijgen gezond eten en drinken en als het nodig is nieuwe kleren en medische zorg. Ook is er hulp bij huiswerk en kunnen ze lekker spelen. Ushika en Ushtav willen later graag studeren en een eigen leven opbouwen, maar daarvoor is geen geld. Helpt u mee om hun droom en die van veel van hun vriendjes en vriendinnetjes waar te maken? 


Meer informatie over het het SHCOP vindt u op: https://4smilingfaces.nl/shcop/.


Giften boven de 35 euro belonen wij met een exemplaar van ons boek 'Opgroeien in tegenwind, kindkracht uit Nepal', dat wij hebben gemaakt met de kinderen die wij ondersteunen. 

Mail dan vooral je adresgegevens naar hh@4smilingfaces.com!!

Meer informatie over ons boek vindt u op: http://4smilingfaces.nl/boek/.


Stichting 4 Smiling Faces | Biedt kindereen een kansrijke toekomst 

Meer informatie over ons werk vindt u op http://4smilingfaces.com/.

Ons mail adres is hh@4smilingfaces.com

(KvK nummer 32148292 | Belastingdienst RSIN nummer 8205.28.298)