Help HSV Escamp met een nieuwe toekomst en stabiliteit

Help HSV Escamp met een nieuwe toekomst en stabiliteit

Maatschappij

Created by :

HSV Escamp

Location:

Netherlands, Netherlands

Connected to:

HSV Escamp
€ 0 of € 25.000
0% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

HSV Escamp staat voor Haagse Sport Vereniging Escamp. Wij zijn sinds 2005 een fusievereniging van 3 bekende Haagse voetbal verenigingen (resp. Lens, Cromvliet en VIOS). Onze doel was om binnen de Haagse wijk Escamp/Bouwlust een multifunctionele buurtsport vereniging te zijn.

Sinds onze fusie en hebben wij tot begin 2009 een overstap gemaakt naar onze nieuwe huisvesting binnen Escamp Sportpark 2 en onze toen nog nieuwe clubgebouw.

Gemeente Den Haag heeft in deze periode met ons geïnvesteerd om binnen de huisvesting, buurt en accommodatie te ondersteunen met technische organisatie en praktische begeleiding in verschillende vormen van Sportfunctionarissen. Dit investeren is niet altijd kwalitatief en succesvol als resultaat. Maar wel gezien in EURO’s en financiële investering vanuit Gemeente Den Haag

HSV Escamp was altijd sinds 2005 opzoek naar een eigen en unieke identiteit binnen de buurt. Want de wijk veranderde in een rap tempo in een andere type demografische samenstelling. Aanwas van verschillende nieuwe type culturen werd een botsing voor de vrijwilligersparticipatie, inzicht in verenigingsleven en sociale binding.

Het verenigingsleven zoals het vroeger in Den Haag was begint huidig langzamerhand te vergrijzen en “uit te sterven”. Bij HSV Escamp begon het nieuwe verenigingsidentiteit sinds 2014 te vormen. Wij werkten aan de nieuwe type multiculturele leden en kaderleden. Het verenigingsleven, vrijwilligersinzet, participatie en organisatie werden binnen de leden als traject aangeboden en eigen gemaakt. Helaas kost dit veel vermogen, tijd, en financiële middelen.

Sinds voetbal Seizoen 2015 werd ons een samenwerkingsovereenkomst (binnen onze voormalige locatie) met een andere vereniging afgedwongen. Dit veranderde meteen weer onze stabiliteit en progressie van ontwikkelingen.

Eind seizoen 2015 werd onze huurcontract noodgedwongen door het besluit van de Sportwethouder en OCW Den Haag opgezegd. Per ultimatum datum 30 juni 2016, moesten wij halsoverkop met onze inventaris/inboedel uit het gebouw. Wij bleken een huurachterstand bij de Gemeente Den Haag (OCW) van 17.000 euro te hebben. En de andere (eerste instantie asiel vereniging) heeft onze clubgebouw geheel overgenomen. HSV Escamp zou een nieuwe huisvesting krijgen.

In oktober 2016 werd ons een huisvesting aangeboden zonder kleed-en hygiëne faciliteiten en een onafgewerkte accommodatie. Primaire tekortkomingen om als officiële voetbal vereniging weer op te bouwen voor een nieuwe toekomst.

Het opgebouwde openstaande bedrag, ging gepaard met afspraken, toezeggingen voor het verrekenen met het bedrag 25.000 eur excl. BTW. Omdat de gemeente onze inventaris zou overkopen. Helaas heeft de gemeente dit uiteindelijk niet gedaan, waardoor wij binnen deze afspraken zo de das om worden gedaan.

Als Hoofdhuurder in 2015/2016 van onze voormalige clubgebouw hebben wij de facturen van de lasten en kosten van de bij ons ingetrokken vereniging moeten betalen. Deze bedragen lopen op tot 21.000 euro aan facturatie (Nuts en gebruikerkosten). Helaas omzeilt de vereniging dit openstaande bedrag aan ons te voldoen.

Deze molen van vechten voor onze rechten, bezorgt ons als vrijwilligers lange stressvolle dagen en tegenslagen van inzet als vrijwilligers. Wij gebruiken Voetbalsport als middel voor onze stukje inzet binnen de sociale en maatschappelijke ontwikkeling.

Wij moeten elke keer weer een nieuwe situatie (wat gecreëerd wordt door….) aanpakken en weemoedig overwinnen. Maar toch is in de tussentijd en in de gecreëerde situaties onze mogelijkheden, inkomsten, stabiliteit en werken aan interne rust, groei en prestatie voor de Sport en leden zeer sterk afgenomen.

HSV Escamp moet volgens de gemeente nog steeds de achterstanden voldoen. Onze inventaris overeenkomst wordt vermeden en ontkend. Tot op heden betalen wij voor een noodgedwongen opslagruimte voor onze inventaris en inboedel.

Eigendommen, installaties in de clubgebouw van HSV Escamp wordt nog steeds door de nieuwe huurders elke dag gebruikt. Wij zetten onze tanden hierin omdat dit eigendom ten onrechte wordt afgenomen. Ook zijn de geschatte waarden minimaal 12.000 EUR.

Vechten voor onze rechten heeft een prijskaartje. En onze financiële gesteldheid is inmiddels door alle kosten en lasten sterk gedaald.

Wij vragen om hulp! Wij vragen uw financiële bijdrage, zodat wij intern weer kunnen investeren aan binding, ontwikkeling en beleving. Wij vragen om uw financiële bijdrage om de kosten van juridische procedures te kunnen overbruggen. Wij vragen uw bijdrage, omdat wij als vereniging weer oplossingen en mogelijkheden door investeren kunnen krijgen.

HSV Escamp bedankt u voor uw tijd en alle mogelijke financiële bedragen. Wij hopen dat u ons kan helpen.

Nogmaals dank u wel!