Natuur & milieu   

Created by :

Extinction Rebellion Nederland

Location:

Netherlands, Netherlands

Steun Extinction Rebellion Nederland

Maak 2021 het jaar van het klimaat

De klimaatcrisis raast door en de politiek sukkelt er achter aan. Overheden moeten inzetten op veel ambitieuzer klimaatbeleid. Zo niet, dan stevenen wij af op een opwarming van 3 graden of meer in 2100 met alle desastreuze gevolgen van dien. Corona houdt ons nog steeds in haar greep; dit is het moment om een betere wereld op te bouwen! Drie kabinetten Rutte hebben ons geleerd dat het klimaat geen prioriteit heeft en ergens onderaan de politieke waslijst bungelt. Dit moet veranderen! Als we nu niet van ons laten horen dan zal de politiek niet veel anders gaan doen. Je kan via Whydonate doneren of direct overmaken op NL86 SNSB 0783 1486 74 t.n.v. Stichting Vrienden van XR.


Jouw maandelijkse bijdrage maakt een enorm verschil

Wat wij doen is voor een groot deel afhankelijk van de vrijgevigheid van donoren. Omdat we volledig worden gerund door vrijwilligers die onvermoeibaar doorwerken, hebben we bijna geen overheadkosten. Dit betekent dat jouw bijdrage direct wordt gebruikt voor het organiseren en mogelijk maken van nog grotere en effectievere acties.

 

Alle donaties worden beheerd door Stichting Vrienden van XR, onder andere gebruikt om:

- Onze acties te organiseren en promoten

- Trainingen te geven en groter te groeien

- Onze communicatie te ontwikkelen en uit te breiden, online en offline

 

Een paar voorbeelden van wat jouw donatie betekent voor ons:

 

€ 25 = 1000 eco-flyers voor een kleine actie

€ 50 = 8 beveiligde en gecodeerde e-mailaccounts (per maand)

€ 150 = Kosten van één introductie-talk locatie met 10 tot 30 potentiële nieuwe rebellen

€ 250 = Drie grote banners die we gebruiken tijdens onze grote acties

€ 500 = Maandelijkse huur voor een hoofdkantoor en een kunstruimte

€ 1000 = Water, toiletten en andere voorzieningen die we nodig hebben tijdens grote acties

 

Elke donatie, hoe klein ook, is van vitaal belang en wordt door ons zeer op prijs gesteld. Door te doneren help je ons actie te voeren, voor jou, voor je kinderen en voor de planeet.

 

Laat dit jaar echt iets betekenen. Steun de opstand. De tijd dringt.

 

Wie is Extinction Rebellion?

We zijn een veelzijdige groep bestaande uit gewone mensen, die zich ernstig zorgen maken over de ecologische crisis. We zijn moeders die hun kinderen verdedigen, we zijn kinderen die een toekomst willen en grootouders die opstaan voor het leven.

 

Extinction Rebellion is de snelst groeiende geweldloze klimaat & ecologie beweging ooit. In minder dan een jaar zijn we uitgegroeid van een kleine groep mensen tot een competente en krachtige beweging die actief is in meer dan zeventig landen en duizend steden.

 

Waarom we bestaan

Over de hele wereld zien we de ondergang van hele ecosystemen, we zien bosbranden, extreem weer, mislukte oogsten. We bevinden ons midden in een ongekende crisis en we hebben nog maar een paar jaar om er iets aan te doen. Nederlandse rechters hebben geoordeeld dat de overheid de uitstoot van broeikasgassen drastisch dient te reduceren om haar burgers te beschermen. Toch weigert onze regering om het noodzakelijke beleid in te voeren. In plaats daarvan blijft zij de industrieën steunen en financieren die onze levens in gevaar brengen.

 

Wat we doen

We organiseren creatieve, vreedzame en soms disruptieve acties om druk te zetten op onze regering en ze te dwingen om de nodige maatregelen te nemen tegen de klimaat- en ecologische crisis. Waarom? Omdat de geschiedenis keer op keer heeft laten zien dat burgerlijke ongehoorzaamheid een zeer effectieve manier is om radicale en snelle veranderingen tot stand te brengen.

 

Allocatie van donaties

Het grootste deel van alle donaties gaat naar onze acties, trainingen en communicatie. Enkele rebellen die zich fulltime inzetten voor Extinction Rebellion krijgen een kleine vrijwilligersvergoeding om zich in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. Deze rebellen zetten 100% van hun tijd in om alles achter de schermen te regelen zoals het organiseren van acties en het contacteren van andere organisaties om Extinction Rebellion nog slagvaardiger te maken.

Van alle donaties gaat 10% naar Global Support, de internationale tak van Extinction Rebellion. Deze 10% stelt andere nationale Extinction Rebellion groepen in staat om om zich op volle kracht in te zetten voor de rebellie. Dit zorgt ervoor dat deze groepen genoeg kunnen groeien om op termijn zelf hun benodigde financiële middelen rond te krijgen. Een mondiale crisis vraagt om een mondiale rebellie!

 

Uitgaven 2020 in euro's

Wervingskosten 8.350

Administratie kosten 1.174

Besteding aan doelstelling

Div. en automatiseringskosten 4.975

Huurkosten actieruimten 7.750

Actiekosten  59.845

Promotiekosten 21.222

Trainingskosten NVDA en talks 11.078

Juridische kosten (geen boetes) 17.226

Afdracht Global Support 10.992

133.088

Totaal uitgaven 142.612ANBI-status

Donaties worden ontvangen door Stichting Vrienden van XR. Deze stichting heeft de ANBI-status en donaties zijn derhalve aftrekbaar voor de Inkomstenbelasting.

 

Bedankt voor je steun

 

Met liefde en solidariteit,

XR Nederland Fondsenwerving team

fondsenwerving@extinctionrebellion.nl

www.extinctionrebellion.nl

 

€ 103.925 of € 120.000
86.6% funded

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.

Aldje 7 hours ago
€10
Anonymous 7 hours ago
€25
Anonymous 16 hours ago
€25
Deborah a day ago
€10
Aldje 7 hours ago
€10
Anonymous 7 hours ago
€25
Anonymous 16 hours ago
€25
Deborah a day ago
€10