€ 75 0.3%
from € 30.000
Still 282 day(s)

Share page on:

Ik start deze crowdfunding omdat ik een wens heb voor mijn man.

Graag zou ik willen dat hij weer naar buiten kan en meer vrijheid heeft, aangezien hij meerdere chronische ziektes heeft is zijn leven erg beperkt geworden en komt de deur

bijna niet meer uit.

Zowel ik als ons zoontje van 5 vinden dat erg moeilijk en jammer (ook voor mijn man zelf).


Vanaf zijn 20e (nu 32 jaar) is hij 100% afgekeurd vanwege een progressieve vorm van de ziekte van Crohn (een chronische darmziekte).

Helaas kun je bij de ziekte van Crohn ook veel andere klachten krijgen waaronder reuma, dit zorgt voor veel pijn in de handen, polsen, knieën, voeten en rug.

Deze vorm van reuma is moeilijk te behandelen omdat je als Crohn patient vrij weinig medicatie mag hebben die tegen reuma werken (ontstekingsremmende pijnstillers).


Bijna twee jaar geleden is er ook de ziekte van Bechtrew vast gesteld (ontstekingen en vergroeiing van de ruggenwervel en bekken).

Dit zorgt voor enorm veel pijn en heel veel moeite bij alles wat met bewegen te maken heeft..


Hij krijgt verschillende medicatie voor de ziekte van Crohn wat er voor zorgt dat zijn afweersysteem niet meer werkt.

Zijn gebruikte medicatie die je afweersysteem stoppen zijn Remicade, Humira en Stelara.

Hierdoor is hij enorm vatbaar, dus bij elk verkoudheidje of griepje dat voorbij komt en hij is ziek.


Vanwege de medicatie is zijn gezondheid zo verslechterd dat hij een chronische luchtweginfectie heeft en daardoor steeds longontsteking heeft.

Na meerdere verschillende antibiotica's te hebben gehad is er met verschillende artsen gesproken over een onderhoudskuur van 3 maanden.


Waarom dus deze crowdfunding? Omdat we het zelf niet zo breed hebben en ik toch graag voor hem een goede auto wil, met goede comfort en hoge instap zodat hij de auto in/uit kan komen.

Omdat hij vaak afspraken heeft in verschillende ziekenhuizen en zodat hij ook een keer zijn zoontje uit school kan halen.


Naast een auto wil ik ook graag een scootmobiel zodat hij ook mee kan gaan, leuke dingen doen, een keertje naar de speeltuin of een blokje om.

Dit zou ons zoontje geweldig vinden.


Helpen jullie mee, deze papa weer wat vrijheid en blijheid te geven? Dankjewel!


Ik heb mijn man gevraagd om in een afbeelding zijn lichaam te beschrijven en dit is de afbeelding geworden:


Uitleg plaatje Bechterew: