Help een moderne stichting oprichten voor maatschappelijke projecten

Ik geloof dat dat de digitale tijd waarin we leven veel mogelijkheden biedt voor sociaal-maatschappelijke projecten. Graag wil ik hier een stichting voor oprichten die hierin faciliteert.

Maatschappij

Created by :

remy de Graaff

Location:

Amsterdam, Nederland

€ 25 of € 30.000
0.1% funded
226 day(s) left

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Even voorstellen


Hallo, mijn naam is Remy de Graaff. Als klein jongetje wilde ik mensen altijd al helpen. Na het behalen van mijn rechtenstudie ben ik gaan werken als juridisch en fiscaal adviseur waar ik het perfecte idee kreeg om een hele hoop mensen te kunnen helpen zoals ik dit altijd heb willen doen. Graag neem ik jullie mee in mijn plan dat ik hieronder zal uitleggen.


Het idee in het kort 


Wat ik wil doen is een stichting oprichten die sociaal-maatschappelijke projecten mogelijk maakt door financiële ondersteuning te bieden. We leven in een wereld waarin internet filmpjes en vloggen steeds populairder wordt. Hier wil ik gebruik van maken. Het idee is dat er een potgeld beschikbaar wordt gesteld en leden van de stichting iedere week kunnen stemmen hoe deze potgeld verdeeld wordt over de maatschappelijke projecten. Hierbij kun je denken aan het helpen van kansarme kinderen, een laatste wens in vervulling laten gaan, het helpen van een dier in nood of financiële bijstand van een bepaalde medische behandeling. Projecten kunnen worden aangemeld waarna deze op de site geplaatst kunnen worden. In een video volgen we het project zodat de leden kunnen zien hoe hun bijdrage heeft geholpen.


waar komt deze pot geld vandaan  


Op het moment dat de site veel leden heeft die de video's kijken en stemmen, wordt de site interessant voor bedrijven om reclame te maken en hun merk te verbinden aan een maatschappelijk project. Deze inkomsten zullen gebruikt worden om de doelen te realiseren. Hoe meer leden, hoe aantrekkelijker het adverteren wordt en dat betekent weer een grotere geldpot die we aan de projecten kunnen besteden. 

 

Iedereen wint! 

Het project: Deze wordt mogelijk gemaakt dankzij de bedrijven en leden

de leden:   Zij kunnen zonder eigen financiële middelen een bijdrage leveren aan maatschappelijke projecten

de bedrijven: Kunnen op een goedkope manier adverteren, het merk wordt gebonden aan een maatschappelijk project en kunnen de kosten in aftrek brengen bij de belastingdienst.

Remy: Het is me gelukt het doel wat ik als klein jongetje had te realiseren 


wat is er nodig  


Het lastigste aan dit idee is dat we pas aantrekkelijk zijn voor bedrijven op het moment dat er voldoende leden zijn. Om deze leden te werven vraag ik nu donaties. De donaties zijn dus vooral nodig om een site te ontwikkelen en te adverteren om voldoende leden te krijgen. 


Transparant 


De hele oprichting zal natuurlijk online te volgen zijn en zodat precies duidelijk is waar alles aan wordt besteed. ook zijn ideeën altijd welkom!  


iedere bijdrage, klein of groot, zal de bouwsteen vormen voor dit innoverende project waarmee we in de toekomst een hoop andere projecten kunnen steunen. Ik wil jullie als medegrondleggers van dit project dan ook bedanken!