Help de Rohingya-vluchtelingen in Myanmar

Help de Rohingya-vluchtelingen in Myanmar

Maatschappij

Created by :

Doneer voor Nepal

Location:

Netherlands, Netherlands

Connected to:

Stichting Vluchteling
€ 270 of € 25.000
1.1% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Zeker een half miljoen Rohingya-vluchtelingen zijn de grens overgestoken vanuit de deelstaat Rakhine in Myanmar naar buurland Bangladesh. Terwijl het geweld in Myanmar doorgaat, en de dorpen branden, komen daar elke dag vele nieuwe vluchtelingen bij. Er is een schreeuwend tekort aan alles: van eten en drinken tot medicijnen en medische zorg.


Deze vluchtelingen hebben dringend hulp nodig en acute medische zorg. Ook wordt door de gebrekkige sanitaire voorzieningen, slechte hygiëne en een tekort aan schoon drinkwater gevreesd voor de uitbraak van besmettelijke ziektes als cholera. “Voor onze ogen voltrekt zich een enorme humanitaire crisis, die door de grote aantallen vluchtelingen en de onhygiënische omstandigheden waarin ze terecht komen, makkelijk veel verder uit de hand kan lopen,” zegt directeur Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling vanuit Cox's Bazar in Bangladesh. Ze is dit weekend afgereisd om te bekijken wat de vluchtelingen daar nu het hardst nodig hebben.

De Rohingya zijn een moslimminderheid in de deelstaat Rakhine en behoren tot ‘s werelds grootste groep stateloze mensen. Door de Myanmarese regering worden ze niet erkend als wettige inwoners van het land. Sinds het geweld tegen deze moslims eind augustus is opgelaaid, met honderden doden tot gevolg, zijn de Rohingya massaal de grens over gevlucht en andere inwoners ontheemd geraakt.

Help je mee?