Help de kinderen in Cambodja leren!

Help de kinderen in Cambodja leren!

Maatschappij

Created by :

Elise Vasseur

Location:

Netherlands, Netherlands

€ 120 of € 1.200
10% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Het leven van kinderen in Cambodja verschilt enorm met het leven hier. In Cambodja geldt geen leerplicht en niet alle kinderen gaan naar school. Er wordt gezegd dat naar school gaan gratis is, maar kinderen die geen geld meebrengen krijgen geen lesmateriaal, mogen geen examen doen en zullen uiteindelijk niet overgaan. De kinderen die wel naar school gaan, krijgen slechts een halve dag les. Dat betekent dat het lesprogramma beperkt blijft tot de primaire leervakken. Een aantal vrijwilligersorganisaties maakt het mogelijk voor kansarme kinderen om de overige uren door te brengen op een naschoolse opvang. Naast het opvangen van kinderen, wordt er waarde gehecht aan het bijbrengen van extra kennis tijdens de uren in de opvang.

Wat ga ik doen? 

Als onderdeel van mijn minor 'werken in ontwikkelingslanden' ga ik (Elise Vasseur, 20 jaar) 7 weken vrijwilligerswerk doen op het 'Chumkriel Learning Centre'. Via de organisatie Be More ga ik 5 dagen per week kansarme kinderen ondersteuning bieden bij het leren van Engels. Ook wordt hier aandacht besteed aan lezen en zaken als sport, spel en hygiëne. Ik zou het enorm waardevol en bijzonder vinden om op deze manier een klein steentje bij te dragen. Vooral in deze landen hebben kleine dingen al een enorme impact.

Waarom vraag ik om donaties? 

Doneren aan goede doelen blijf ik lastig vinden, want: waar gaat het (grootste deel) van het geld heen? Op deze manier kan ik met mijn eigen inzet iets betekenen. Dat vind ik super mooi! Maar vrijwilligerswerk kost geld. De kosten voor mijn voorbereiding (i.v.m. cultuurverschillen), begeleiding, vervoer en maaltijden kunnen niet door de Cambodjaanse gemeenschap of een Nederlandse stichting betaald worden. Dit bedrag heb ik inmiddels bij elkaar. Maar ik wil natuurlijk, behalve mijn aanwezigheid, ook iets kunnen betekenen voor de kinderen en de school daar. Daarom wil ik een klein project opzetten, zodat zij op een speelse manier Engels kunnen leren, meer boeken kunnen lezen, etc. Ook zou het natuurlijk leuk zijn om bijvoorbeeld voetbaltoernooitjes op te kunnen zetten! 

Elke euro telt! 

Wie steunt mij om zo ook een steentje bij te dragen aan het leven van kansarme kinderen in Cambodja? Alle beetjes helpen en elke euro telt.  

Mijn verhaal volgen?

Stuur een e-mail naar elisevasseur1@hotmail.com en ik zal je op de hoogte houden van mijn ervaringen via mail of een link sturen naar mij reisblog.