Vrouwenemancipatie   

Created by :

Heart4Ghana

Location:

Tamale, Ghana

Heart4Women project

Heart4Women stelt zich als doel individuele vrouwen binnen hun eigen gemeenschap in hun kracht te zetten zodat zijzelf en hun gezinnen betere economische vooruitzichten hebben door middel van een sponsor- en microfinancieringsprogramma. En daarnaast het opzetten van een vrouwentrainingscentrum om een ambacht te leren.


Stichting Hear4Ghana zou graag eind 2019 een trainingscentrum voor vrouwen gerealiseerd willen hebben. Het doel van het trainingscentrum is dat vrouwen de mogelijkheid krijgen om een ambacht te leren zoals, weven van Kente cloth, tie&dye (stoffen bedrukken), zeep en crèmes maken, etc. 


Inmiddels is het trainingscentrum eind 2020 gerealiseerd. En worden er momenteel 2 opleidingen aangeboden. de tailoring en weaving opleiding. Beide duren 3 jaar en vrouwen kunnen op een laagdrempelige manier instromen. Na afloop hoeven ze niet niet enkele jaren te dienen zoals gebruikelijk is, maar kunnen zij direct voor zichzelf beginnen.

We willen het trainingscentrum graag uitbreiden met de kapstersopleiding en een tie&dye opleiding. Ook willen we graag nog een winkeltje opzetten waarin we onze producten kunnen verkopen. Hiervoor zijn nog fondsen nodig.

€ 0 of € 2.500
0% funded

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.