H.B.S. “Berg en Dal” terug nieuw leven inblazen onder de naam: “Berg en Dal 2.0”

H.B.S. “Berg en Dal” terug nieuw leven inblazen onder de naam: “Berg en Dal 2.0”

Maatschappij

Created by :

H.B.S. Berg en Dal

Location:

Netherlands, Netherlands

Connected to:

H.B.S. Berg en Dal
€ 1 of € 2.500
0% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

wij met een groep enthousiastelingen H.B.S. “Berg en Dal” terug nieuw leven inblazen onder de naam: “Berg en Dal 2.0”


Onze intentie is om terug een traditionele H.B.S. op te richten in Geulle d.w.z. schieten met een “Barebow”, dit is of een “Recurveboog” (moderne metalen boog met losse latten)
of een jachtboog (meestal uit één stuk hout gemaakt) zonder gebruik te maken van hulpmiddelen, zoals een vizier en stabilisatie.

Met deze manier van schieten wordt er langs de pijl gekeken en zo op het doel gemikt, zoals met in vroegere tijden deed schieten met pijl en boog.
Natuurlijk zijn leden met een “Recurveboog” die valt onder de huidige Olympische discipline d.w.z. dat men gebruikgemaakt van vizieren,
stabilisatie en andere hulpmiddelen om zo nauwkeurig mogelijk te schieten ook welkom binnen de vereniging.

De “Compoundboog” (Katrolboog), een "hightech" boog met katrollen zodat de pees bij geringere booglengte toch ver kan worden uitgetrokken en als een krachtmaximum (piek) gepasseerd wordt, de kracht die nodig is bij het richten tot 75% lager is dan de kracht die nodig is om de boog uit te trekken. Dit type boog zal ook worden toe gelaten binnen de vereniging, maar omdat dit type boog niet staat waar wij als vereniging voor willen gaan zal dit type boog zal nooit als prioritair worden gezien en kruisbogen zijn verboden binnen de vereniging.

In eerste instantie willen we een vereniging oprichten waar men recreatief kan komen schieten op vaste tijden, bijvoorbeeld 2 uurtjes op de dinsdag- en donderdagavond onder begeleiding en een twee uurtjes op de zondagochtend ter ontspanning.

Wij willen jong en oud warm maken voor deze mooie en zeer traditionele sport en daarom is bij ons ieder lid welkom vanaf 8 jaar tot de leeftijd waarop men nog steeds met plezier kan komen schieten.
Helaas hebben wij momenteel als startende vereniging niet de nodige liquide middelen om div. handbogen aan te schaffen zodat iedereen die kennis wilt komen maken met de sport van een boog te voorzien en te laten schieten. 

Natuurlijk willen wij wel iedereen graag onder het genot van een drankje te woord staan en mensen de nodige uitleg verschaffen over de handboogsport. Als er mensen zijn die zelf over eigen middelen beschikken om te schieten dan zijn deze van harte welkom bij de vereniging.

Naar de toekomst toe is het de bedoeling dat iedereen die interesse heeft om de handboogsport te beoefen de kans te bieden binnen de vereniging enkele malen te komen schieten zonder dat men daar een persoonlijke aanschaf voor moet doen.


Met vriendelijke groet,
 
Toekomstig bestuur H.B.S. “Berg en Dal 2.0”