Hartstichting

De strijd tegen hart- en vaatziekten is nog niet gestreden

Gezondheidszorg

Created by :

Hartstichting

Location:

Netherlands, Netherlands

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Nooit meer de oude na een hartinfarct, halfzijdig verlamd door een beroerte of uit het leven gerukt door een hartstilstand. Een hart- of vaatziekte, het kan iedereen overkomen, van de ene op de andere dag. Jezelf of iemand uit je omgeving. Hart- en vaatziekten maken nog steeds te veel slachtoffers en dikwijls veel te vroeg in hun leven. De impact op de samenleving is hierdoor groot. De cijfers spreken voor zich. Elke dag overlijden meer dan 100 mensen aan een hart-of vaatziekte en komen meer dan 1.000 mensen hierdoor in het ziekenhuis terecht. Er zijn nu meer dan één miljoen hart- en vaatpatiënten. De Hartstichting vindt dit onacceptabel en werkt aan een toekomst zonder hart- en vaatziekten.


Ons doel is dat er in 2025 25% minder vroegtijdige slachtoffers zijn van hart- en vaatziekten. Concreet betekent dit dat er in 2025 minder mensen vroegtijdig hart- en vaatpatiënt worden en er 25% minder mensen aan overlijden. Daarnaast ervaren patiënten en hun naasten minder leed en ongemak door hart- en vaatziekten.

Om dit doel te bereiken, zetten wij in op vier speerpunten:
- Onderzoek gericht op impact: levens redden door onderzoek.
- Nederland één 6 minuten zone: levens redden met reanimatie.
- Regie over eigen leven en zorg: steun aan patiënten en hun naasten.
- Hartgezonde samenleving: met focus op het tegengaan van roken en overgewicht bij de jeugd.

Wij doen dit niet alleen maar samen met donateurs, vrijwilligers, patiënten, professionele zorgverleners, wetenschappers, beleidsmakers en leerkrachten.

Want alleen samen kunnen wij hart- en vaatziekten verslaan.