HappyShet heeft dringend hulp nodig

Drie paarden zijn overleden waardoor HappyShet plat ligt en zeer beperkt is met het geven van paardrijlessen aan kinderen (met een beperking).

Maatschappij

Created by :

Vivian Rinkens

Location:

Echt, Nederland

€ 2.621 of € 9.000
29.1% funded
103 day(s) left

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.


Hallo allemaal, 


Onze vriendin Vivian van de Stichting HappyShet heeft wel heel veel pech gehad. Drie overleden paarden en een inbraak in minder dan een week tijd. Neem a.u.b. de tijd om onderstaande te lezen. Wij kunnen uw hulp hard gebruiken. 


Iedereen is happy bij HappyShet

Het begon allemaal heel erg mooi toen recent haar stichting “HappyShet” verhuisde naar een mooie wei direct bij stichting Pergamijn in Echt. 

Bij HappyShet kan iedereen, in het bijzonder mensen met een beperking, terecht voor een therapeutische snoezelsessie met de pony’s, paarden en andere dieren zoals konijnen, schapen, ezel etc. Ook zijn er mogelijkheden voor paardrijden. Zeker voor mensen met een beperking is dit superfijn. Helemaal geweldig is het dat de (verstandelijk en lichamelijk) beperkte cliënten van stichting Pergamijn dit nu zo dicht bij hun huis kunnen doen. 


Persoonlijk is het voor Vivian, die alleenstaande moeder is van 3 tienerkinderen, helemaal geweldig omdat ze nu super dicht bij haar zoontje Dani kan zijn. Deze is namelijk zelf ook woonachtig in Pergamijn wegens zijn beperking. 

Eindelijk dicht bij haar zoon samen met de zo geliefde dieren. Door met haar dieren te verhuizen kan ze haar droomeindelijk waarmaken


De opening vond plaats op 30 maart en iedereen was zo blij. Dit was echt de ideale situatie. Vooral voor Vivian zelf was iedereen blij. Zoontje en dieren dicht bij elkaar. 


Noodlot 1: De Esdoorn. 

Maar dan, binnen een paar dagen slaat het noodlot toe. 

De lieve Shetlander Quinty wordt ziek en overlijdt op 3 april. De dag erna worden er weer 2 paarden ziek. Jessy de mooie Haflinger sterft op 6 april en twee dagen later sterft de mooie schimmel Banderas. Binnen 6 dagen zijn alle drie de paarden overleden. De dierenarts heeft alles uit de kast getrokken maar het mocht helaas niets meer uithalen. 


De oorzaak blijkt een Esdoornvergiftigingte zijn. Dit is een nog redelijk onbekende vergiftiging die voor 75% van de meldingen binnen 24 uur fataal is. Zowel het blad als de zaden zijn dodelijk. 

Doordat de zaden “de helikoptertjes” ver gedragen worden door de wind kunnen deze ook in de wei terecht komen als de boom vrij ver weg staat. Een noodlottig ongeluk zit dus in een heel klein hoekje. Helaas moet HappyShet daarvan de gevolgen nu dragen. 


Noodlot 2: Inbraak, een schop na.

En natuurlijk komt ongeluk nooit alleen. In de oude wei moesten nog spullen opgehaald worden. Maar een paar inbrekers vonden het nodig om 4 zadels mee te nemen en onderdelen van de tractor (waaronder de grote grasmaaier) te ontvreemden, waardoor deze nu niet meer bruikbaar is. 

Tot overmaat van ramp gaat haar zeer oude auto ook nog eens kapot. 


Wat zijn de gevolgen?

Uiteraard worden de paarden gemist om hun eigen persoonlijke karaktertjes. 

Maar voor de stichting is het ronduit een drama.  

Juist deze paarden waren de kern en draagkracht van HappyShet. In het bijzonder doordat juist deze paarden een zeer rustig en eerlijk karakter hadden. Ze waren juist daardoor uitermate geschikt voor mensen met een (verstandelijke) beperking. 

Er kunnen hierdoor geen kinderfeestjes en paardrijlessen meer plaatsvinden en snoezelen wordt zeer beperkt. Kortom… de stichting ligt plat.


En nu? 

Er is gewoon helemaal geengeld. Wij hebben echt hulp nodig om de stichting voort te kunnen zetten. 


Waar wordt het geld voor gebruikt?

We hopen dat we met het geld HappyShet weer kunnen opstarten waardoor de kinderen weer kunnen snoezelen en Vivian haar passie weer kan vervullen. Het geld gaat gebruikt worden voor de aanschaf van paarden, de reparatie van de tractor en de aanschaf van zadels. Onze droom is, mocht er voldoende geld zijn, ook een huifbed aan te schaffen. 


Mocht er onverhoopt geld over blijven dan komt dit ALLEEN en 100% ten goede van de stichting dus voor de dieren. Een stichting heeft GEEN winstdoelstelling. Vivian krijgt dus geen salaris of iets dergelijks. Het geld gaat alleen naar de dieren, zodat iedereen weer happy kan zijn bij HappyShet.